Δ. Καμμένος: Τι αποκάλυψε αφού ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής και διεγράφη από τους ΑΝΕΛ

Τριγμούς στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ προκαλεί η απόφαση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου να ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ερχόμενος έτσι σε αντίθεση με τον τον πρόεδρο του κόμματος και την κατεύθυνση που είχε δώσει για την ψηφοφορία στη Βουλή. Λίγα λεπτά μετά το ναι στην πρόταση δυσπιστίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έθεσε τον Δ. Καμμένο εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μόλις η ψηφοφορία έφτασε στο όνομα του Δημήτρη Καμμένου, δήλωσε πως ψηφίζει ναι στην πρόταση δυσπιστίας με αποτέλεσμα να δεχθεί χειροκροτήματα από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι «ο Δημήτρης Καμμένος δεν ανήκει από σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ μέσω twitter σημειώνοντας:

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου»

Ο Δημήτρης Καμμένος είχε εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό ενώ είχε συγκρουστεί πολλές φορές με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για διάφορα θέματα, εκφράζοντας τη διαφωνία του με κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό , είχε χαρακτηρίσει το 20σελιδο κείμενο «κατάπτυστο και ελεεινό» σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν έχει την εξουσιοδότηση των ΑΝΕΛ να πάει στις Πρέσπες και να υπογράψει την συμφωνία.

Σβίγκου: Αναμενόμενη η στάση του Δ. Καμμένου

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε τη στάση του Δ. Καμμένου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. «Μάλλον άργησε κιόλας», προσθέτει στην ανάρτησή της στο Twitter.

Και καταλήγει: «Η έκπληξη θα ήταν η συνέχιση της στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό αυτό που ξεκίνησε εδώ και καιρό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Δ.Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ ετοίμαζαν πρόταση μομφής κατά Κοτζιά

Ο βουλευτής σημείωσε πως τελικά δεν πέρασε ως πρόταση, καθώς ως ΑΝΕΛ δεν είχαν τον χρόνο να συγκεντρώσουν 50 υπογραφές για την τυπική υποβολή.

Για εξουσιοδότηση των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια έκανε λόγο ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής και τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ, καθώς αντιτάχθηκε στην κομματική γραμμή. Αποκάλυψε, δε, πως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του πρώην κόμματός του συζητήθηκε το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά του Νίκου Κοτζιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τελικώς δεν πέρασε ως πρόταση, καθώς ως ΑΝΕΛ δεν είχαν τον χρόνο να συγκεντρώσούν 50 υπογραφές για την τυπική υποβολή.

Το «αντάρτικο» του Δ.Καμμένου ήρθε σε αντίθεση με την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να δικαιολογήσει την αλλοπρόσαλλη στάση του, δηλαδή από τη μία να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση που υπογράφει τη συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία» στις Πρέσπες και από την άλλη να υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται με κάθε τρόπο στο «ξεπούλημα» του ονόματος της Μακεδονίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «σήμερα αισθάνομαι ένας πραγματικά ανεξάρτητος Έλληνας» και εξήγησε πως υπερψήφισε την πρόταση μομφής καθώς δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για την Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για διαπλοκή πως η μόνη μόνιμη διαπλοκή του είναι αυτή με τον ελληνικό λαό.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε πως δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με κανένα κόμμα, είναι στιγμές περισυλλογής και αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

 

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα