Αντισυλληπτικά: 4 πράγματα που θα συμβούν εάν τα σταματήσεις!

Η αγωγή με αντισυλληπτικά χάπια δίνεται στη γυναίκα προκειμένου να ρυθμίσει κάποια προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν με την έμμηνο ρύση της ή για την αντιμετώπιση γενικότερων γυναικολογικών προβλημάτων.

Επίσης, σε μια γυναίκα μπορεί να δίνονται αντισυλληπτικά χάπια εφόσον δεν επιθυμεί να μείνει έγκυος.

Κάποια στιγμή, η αγωγή με αντισυλληπτικά τελειώνει και τότε συνήθως η γυναίκα αντιμετωπίζει κάποια θέματα.

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί ποια είναι αυτά τα 4 ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις εφόσον κόψεις τα αντισυλληπτικά.

Εγκυμοσύνη

Εφόσον έπαιρνες αντισυλληπτικά για να μην μείνεις έγκυος, με το που θα τα σταματήσεις είναι πολύ πιθανό να μείνεις έγκυος. Μπορεί οι φήμες να θεωρούν ότι είναι δύσκολο να μείνεις έγκυος μετά τα αντισυλληπτικά, όμως η αλήθεια είναι ότι με το που θα σταματήσεις τα αντισυλληπτικά η εγκυμοσύνη είναι μια σοβαρή πιθανότητα, εφόσον δεν χρησιμοποιείς προφυλακτικό.

Περίοδος

Με το που θα σταματήσεις τα αντισυλληπτικά χάπια θα ξεκινήσει να σου έρχεται περίοδος. Εάν στην αρχή παρατηρήσεις κάποια ασυνήθιστα φαινόμενα στο θέμα αυτό μην ανησυχήσεις. Λογικά, εντός των επόμενων μηνών ο κύκλος σου θα σταθεροποιηθεί. Εάν, πάντως, το πρόβλημα παραμείνει συμβουλεύσου τον γιατρό σου.

Ακμή

Η αγωγή με αντισυλληπτικά εφαρμόζεται και για την αντιμετώπιση της ακμής. Από τη στιγμή που θα κόψεις τα χάπια αυτά, είναι πολύ πιθανό να ξαναδείς την ακμή να επανέρχεται. Σε αυτή την περίπτωση, οπωσδήποτε μίλα με τον δερματολόγο σου που θα σε κατευθύνει αρμοδίως.

Ερωτική διάθεση

Όταν ακολουθείς αγωγή με αντισυλληπτικά είναι πιθανό να βιώσεις χαμηλή ερωτική διάθεση (βλ. λίμπιντο). Από τη στιγμή που θα τα κόψεις μην παραξενευτείς αν παρατηρήσεις στον εαυτό σου ανεβασμένη ερωτική διάθεση. Όλη αυτή η αντίδραση είναι απολύτως φυσιολογική, καθώς το σώμα σου προσπαθεί να προσαρμοστεί σε νέα ορμονικά δεδομένα.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα