Πες «αντίο» στα κίτρινα δόντια απλά και εύκολα!

Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εσύ θέλεις να έχεις ένα ωραίο χαμόγελο που θα συνοδεύεται από λευκό χρώμα στα δόντια σου.

Δυστυχώς, όμως, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, είναι τα κίτρινα δόντια, που τους κάνουν ακόμα και να αποφεύγουν να χαμογελάσουν.

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το ζήτημα αυτό ή ακόμα και να προλάβεις το να γίνουν τα δόντια σου κίτρινα;

Πρώτα από όλα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν δύο αιτίες για το κίτρινο χρώμα των δοντιών. Η μια είναι η φυσική φθορά που επέρχεται με τα χρόνια, καθώς το σμάλτο σταδιακά υποχωρεί. Η άλλη αιτία είναι οι διάφοροι εξωγενείς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η διατροφή ή ακόμα και κάποια φαρμακευτική αγωγή που μπορείς να λαμβάνεις.

Σύμφωνα, πάντως, με τους ειδικούς, υπάρχουν κάποιοι τρόπο (όσο τουλάχιστον περνάει από το χέρι σου) για να προλάβεις το θέμα αυτό:

Πήγαινε στον οδοντίατρο

Ο πρώτος τρόπος είναι η αφαίρεση της πλάκας από τα δόντια, η οποία μπορεί να τους δίνει αυτό το απωθητικό κίτρινο χρώμα, ακολουθούμενη από στίλβωση.

Βούρτσιζε διπλά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλό να βουρτσίζεις δύο φορές τη μέρα τα δόντια σου, κάτι που βοηθάει στο να μην κιτρινίσουν και να διατηρήσουν το λευκό τους χρώμα. Μάλιστα, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση οδοντόβουρτσας με μέρη από σιλικόνη, που δεν «πληγώνουν» την επιφάνεια των δοντιών και τα ούλα.

Διάλεξε τη σωστή οδοντόκρεμα

Πρόκειται για πολύ σημαντική επιλογή, καθώς η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείς μπορεί να επηρεάσει τον χρωματισμό των δοντιών σου. Καλό θα είναι να αποφύγεις οδοντόκρεμες που «χρωματίζουν» τα ούλα τονίζοντας τους το κόκκινο χρώμα, ώστε τα δόντια να φαίνονται πιο άσπρα. Το αποτέλεσμά τους είναι παροδικό και οι συνέπειες τους για τα δόντια σου όχι καλές σε βάθος χρόνου. Επίσης, καλό θα είναι να αποφεύγεις και τις «σπιτικές» οδοντόκρεμες, καθώς η μαγειρική σόδα που χρησιμοποιείται θα σου κάνει τα δόντια κίτρινα.

Κόψε τις κακές συνήθειες

Κάπνισμα, κόκκινο κρασί, καφές… Είναι μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες που έχουν ως αποτέλεσμα το κίτρινο χρώμα των δοντιών. Αν δεν μπορείς να τις κόψεις εντελώς, τουλάχιστον μείωσε στο ελάχιστο δυνατό τις συνήθειες αυτές.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα