Κακοσμία στις μασχάλες: Αντιμετώπισέ την με φυσικό τρόπο!

Τα αποσμητικά κατέχουν ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της καθημερινής σου περιποίησης και υγιεινής, καθώς σου προσφέρουν τη φρεσκάδα, τη δροσιά και την αίσθηση καθαριότητας που αναζητάς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς τα συστατικά των βιομηχανικών αποσμητικών δεν είναι και ό, τι καλύτερο για το δέρμα και τον οργανισμό σου, αφού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμούς, από μια απλή κοκκινίλα μέχρι και κάποιο πιο σοβαρό έκζεμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν και φυσικοί τρόπο για να φτιάξεις το δικό σου αποσμητικό χρησιμοποιώντας προϊόντα που σίγουρα διαθέτεις κι εσύ στο σπίτι σου, τα οποία και δεν σε αφήνουν να μυρίσεις άσχημα από τον ιδρώτα, αλλά και είναι πολύ καλά για το δέρμα.

Αιθέρια έλαια

Γενικότερα τα θετικά τους αποτελέσματα για τον οργανισμό είναι πολλά, όμως αναφορικά με τις μασχάλες και τον ιδρώτα δύο συγκεκριμένα είναι που λειτουργούν πολύ καλά ως φυσικά αποσμητικά:

Η παλμαρόζα, που χρησιμοποιείται και κατά των μολύνσεων και καταπολεμά την άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα.

Το έλαιο από δέντρο τσαγιού, το οποίο είναι πολύ γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Πώς θα το φτιάξεις: Χρειάζεσαι 4 ml παλμαρόζα, 4 ml φασκόμηλο και 1 ml μέντα. Πάρε 4 σταγόνες του μείγματος. Πρόσθεσε σε ένα κουταλάκι του γλυκού τη βάση (τάλκ, σόδα ή αλόη βέρα). Εφάρμοσέ το κάτω από τις μασχάλες.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποφεύγονται από τις εγκύους, τις θηλάζουσες και τα παιδιά κάτω των τριών ετών Στην περίπτωση του αιθέριου ελαίου μέντας, αν βάλεις σε ολόκληρο το σώμα κινδυνεύεις από υποθερμία.

Μαγειρική σόδα

Η θέση της σίγουρα δεν είναι μόνο για την κουζίνα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς διακρίνεται και για την ιδιότητα απορρόφησης των οσμών, μεταξύ των οποίων και αυτές που προέρχονται από τον ιδρώτα. Ρυθμίζει την ενυδάτωση της περιοχής στις μασχάλες και «καταστρέφει» εν τη γενέσει τους τα βακτηρίδια που πάνε να δημιουργηθούν και ευθύνονται για την κακοσμία. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε μαγειρική σόδα με ψιλούς κόκκους, ώστε να μην κάνετε ζημιά και στο δέρμα των μασχαλών σας.

Ξύδι σε νερό

Άλλη μια εναλλακτική και πολύ πρακτική λύση είναι να ανακατέψεις ξύδι σε νερό. Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ που σε σχέση με το υδροχλωρικό οξύ των αποσμητικών είναι πολύ πιο ελαφρύ. Για την αποφυγή ερεθισμών πρέπει να διαλύεται σε νερό και να μην εφαρμόζεται ποτέ μετά το ξύρισμα.

Ταλκ

Μπορεί να χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη φροντίδα των μωρών, όμως το ταλκ εξαλείφει συνολικά την υγρασία του ιδρώτα και τις οσμές. Η βελούδινη αίσθηση το καθιστά ιδανικό για εφαρμογή στην περιοχή της μασχάλης, ενώ συνδυάζεται τόσο με τη μαγειρική σόδα όσο και με τα αιθέρια έλαια για καλύτερο άρωμα.

Αλόη βέρα

Ο «θησαυρός» της φύσης εκτός από τα υπόλοιπα ευεργετικά για τον οργανισμό αποτελέσματα, ενυδατώνει, αρωματίζει και είναι και αντισηπτική.

Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την κακοσμία

Πρόσεχε τη διατροφή σου: Απόφυγε τα τρόφιμα εκείνα που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματός σου, καθώς και το αλκοόλ.

Μην φοράς συνθετικά ρούχα: Έχουν την τάση να μην αφήνουν τον ιδρώτα να φεύγει αλλά να συγκεντρώνεται στο σημείο που ιδρώνουν οι μασχάλες, δεν αερίζεται σωστά το δέρμα και συγκρατούν τις οσμές.

Μην αγχώνεσαι: Το στρες και το άγχος σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να σε κάνει να ιδρώσεις πάρα πολύ και φυσικά να μυρίζεις άσχημα.

Ξυρίσου: Όσο λιγότερες τρίχες στην περιοχή της μασχάλης τόσο πιο φρέσκο και δροσερό το δέρμα.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα