Ανέλαβε καθήκοντα ο Πάνος Σκουρλέτης μετά την παραίτηση Τόσκα

Στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, παρέδωσε το πρωί του Σαββάτου τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

 Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, λέγοντας πως «η συνείδησή μου μού επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου».

«Αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας, οφείλουμε να τους θυμόμαστε, να βρούμε τρόπους να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία» τόνισε και τόνισε πως «κάποιοι δεν με πίστευαν που έλεγα ότι δεν είμαι «βιδωμένος» με την καρέκλα μου. Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν το επιδίωξα, αλλά ούτε θα γίνω. Εγώ φορούσα πάντα την στολή και τιμώ τους ανθρώπους με στολή».

Παίρνοντας το λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, έκανε λόγο για επιβεβλημένη ανάγκη ανασχεδιασμού και ισχυροποίησης της Πολιτικής Προστασίας υπό το πρίσμα και της κλιματικής αλλαγής, που «θα μας φέρνει αντιμέτωπους με ακραία φαινόμενα».

Παράλληλα, σημείωσε, «θεωρούμε απαραίτητο ότι πρέπει οι νόμοι, οι κανόνες να μην ψηφίζονται μόνο και να μην εφαρμόζονται».

Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι επεσήμανε πως «σε μεγάλο βαθμό ο οικιστικός λαβύρινθος της περιοχής έπαιξε ρόλο καθοριστικό στον απολογισμό. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, να κάνει τομές και να συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο κι αν κάποιοι λένε ότι είναι αποπροσανατολιστικό, ειδικά μετά από τόσες απώλειες ζωών. Είναι αποπροσανατολιστικό να βλέπουμε τα εγκλήματα που έχουν γίνει;»

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα