Φοροελαφρύνσεις και στήριξη της εργασίας στο νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης

Σε μερικές μέρες όλα τα φώτα θα στραφούν στη ΔΕΘ και η κυβέρνηση θα αποκαλύψει με λεπτομέρειες την πολιτική της ατζέντα για το επόμενο διάστημα.

Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός έχει πάρει πλέον σαφή μορφή: ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων για την επόμενη τετραετία, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, κοινωνικών πολιτικών για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και για τη στήριξη της εργασίας και θα παρουσιάσει ένα πλάνο που αφορά στην ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν θα αφορούν μόνο το τρέχον και το επόμενο έτος αλλά το πρόγραμμα της επόμενης διακυβέρνησης με κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόγραμμα που έχει δύο άξονες: τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη με κεντροαριστερό «άρωμα» και τα εργασιακά και τα θέματα των κοινωνικών δικαιωμάτων με καθαρά αριστερό πρόσημο, όπως φανερώνουν οι επιλογές του Σκουρλέτη για το κόμμα όσο και τα «ανοίγματα» της κυβέρνησης σε άλλες πολιτικές δυνάμεις .

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται σε έναν κόσμο πέρα του 36% που είχε λάβει στα τελευταίες εκλογές ενώ ταυτόχρονα θέλει να ενισχύσει ένα κόμμα που στα καλύτερα του δεν θα ξεπερνούσε το 15-17%. Ο πρωθυπουργός το κατάφερε δύο φορές και ελπίζει πως θα το επαναλάβει για τρίτη φορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσουν μάχη προγραμμάτων τα οποία θα μπουν στην κρίση του κόσμου ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων του 2019. Ωστόσο, το πλεονέκτημα που διαθέτει ο κ. Τσίπρας είναι η διακυβέρνηση αφού είναι σε θέση να υλοποιήσει αυτά που θα υποσχεθεί ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να περιμένει μέχρι να αναλάβει τη διακυβέρνηση εκείνος, εφόσον ο ελληνικός λαός τον επιλέξει.

Πέρα από την προγραμματική όμως μάχη, η πορεία προς τις κάλπες προδιαγράφεται έντονα πολωτική με αρκετή δόση σκανδαλολογίας και άνοιγμα τρανταχτών δικαστικών υποθέσεων.

Όπως το έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, πρόκειται για σύγκρουση δύο κόσμων, δηλαδή δύο προγραμμάτων με εντελώς διαφορετική κοινωνική στόχευση, αφού η κυβέρνηση επιχειρεί να τραβήξει τις διαχωριστικές γραμμές από την αντιπολίτευση την οποία φωτογραφίζει ως υπέρμαχο των μνημονιακών πολιτικών.

Πηγή: cnn.gr  

Σχετικά άρθρα