Προβλήματα όρασης: Πότε πρέπει να βάλουμε πολυεστιακά γυαλιά;

Έχω ταυτόχρονα υπερμετρωπία, μυωπία και αστιγματισμό συν ότι είμαι πρεσβύωπας. Nιώθω ότι δεν βλέπω πια, καθώς δεν μπορώ να προσαρμόσω την όρασή μου και ας φοράω γυαλιά. Τι μπορώ να κάνω για να βλέπω καθαρά;

Στο ερώτημά σας απαντά η Δρ. Έλενα Κεφάλα, Χειρουργός – Οφθαλμίατρος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πράγματι, το πρόβλημά σας, έτσι όπως το περιγράφετε, είναι σύνθετο και σε συνδυασμό με τις ειδικές ανάγκες της δουλειάς σας η λύση του καθίσταται απαιτητική και απαραίτητη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες επιλογές οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε πάθησης και κάθε οφθαλμού και τις επιθυμίες και ανάγκες του ασθενή.

Φυσικά, η αντικειμενική εξέταση των οφθαλμών από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο είναι απαραίτητη.

Οι επιλογές είναι οι εξής:

  1. Χρήση πολυεστιακών γυαλιών, με την επιφύλαξη ότι στη δικιά σας περίπτωση η θέση κατά την οποία εργάζεστε ενδεχομένως να μην διευκολύνει στη σωστή εστίαση ή να είναι κουραστική
  2. Χρήση πολυεστιακών φακών επαφής, που έχουν πολύ καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Φυσικά αν ο ασθενής δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει φακούς επαφής, τότε πρέπει να συνυπολογιστεί η πιθανότητα δυσανεξίας. Ειδικά για εσάς, εάν ο εργασιακός σας χώρος έχει επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, όπως είναι ο χώρος του κομμωτηρίου (βαφές, λακ, κ.α.) τότε η πιθανότητα αυτή μεγαλώνει.
  3. Διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με LASER. Η επέμβαση αυτή θα διορθώσει μόνιμα τις διαθλαστικές σας ανωμαλίες για μακριά και θα σας απαλλάξει από την πρεσβυωπία για κάποια  χρόνια.

Ειδικά για την πρεσβυωπία, μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες αντιμετώπισής της στο παρακάτω site: www.ofthalmiatros-athina.gr.

Έλενα Κεφάλα, MICOpth

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

http://lasermiopias.gr

http://ofthalmiatros-athina.gr 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Μετά από επέμβαση το μάτι μου δακρύζει ασταμάτητα. Τι πρέπει να κάνω»;

Προβλήματα όρασης: Ποια συμπτώματα πρέπει να σε ανησυχήσουν

 

Σχετικά άρθρα