planites-zodia

Ο 6ος Οίκος και η σημασία του στον αστρολογικό χάρτη

Σύμφωνα με την αστρολογία, o γενέθλιος χάρτης χωρίζεται σε 12 οίκους, που αντιστοιχούν σε διάφορους τομείς της ζωής σου, και αξίζει πραγματικά να ασχοληθούμε με τον 6ο οίκο που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ερμή, στην Παρθένο και συμβολίζει την καθημερινότητα μας, τον εργασιακό μας χώρο, σχέσεις με συναδέλφους- εργοδότη, διατροφικές συνήθειες και τρόπους ενασχόλησης με το σώμα μας, σωματική υγεία και φυσικά γενική ψυχολογία. Επίσης, ο έκτος οίκος εκφράζει το ρητό νους υγιείς εν σώματι υγιεί, καθώς το Ζώδιο της Παρθένου συμβολίζει την κάθαρση, εξυγίανση μέσα από θεραπευτικές και μεθόδους αποτοξίνωσης.

Τέλος μέσα από το ζώδιο της ακμής του έκτου οίκου αντιλαμβανόμαστε την εργατικότητα, διάθεση, αλλά και προθυμία ενός ατόμου να βοηθήσει, να συμπαρασταθεί στο περιβάλλον του με ή χωρίς ανταλλάγματα.

Επίσης ο 6ος οίκος είναι μεταβλητός, βέβαια ανάλογα με τον ωροσκόπο σου θα έχεις την ακμή του σε κάποιο ζώδιο, αλλά με αυτόν τον τρόπο γνωρίζεις κυρίως τις ..συνήθειες που έχεις υιοθετήσει, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής σου, κυρίως σε θέματα υγείας. Επίσης, ο έκτος οίκος αντικατοπτρίζει τη σχέση σου με τα κατοικίδια ζώδια.

Αν έχετε ωροσκόπο …

Κριό

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στην Παρθένο, έτσι νιώθετε ασφαλής όταν καλλιεργείτε τις ικανότητες σας μέσα στο εργασιακό σας περιβάλλον με συγκεκριμένες όμως απαιτήσεις και χωρίς σκαμπανεβάσματα. Γενικά είστε αρκετά επιμελείς και όσο αυτό είναι δυνατόν ανταποκρίνεστε θετικά στις απαιτήσεις του εργοδότη ή των συναδέλφων σας Ασχολείστε αρκετά με το σώμα σας, τη διατροφή σας και πολλές φορές υιοθετείτε εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης, πχ μπορεί να ακολουθείτε μια αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα. Τα κατοικίδια ζώα είναι η αγαπημένη συντροφιά σας. Συνηθίζετε να ασκείστε, κάνοντας γιόγκα ή τρέχοντας στη φύση.

 

Ταύρο

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στον Ζυγό και έτσι μπορεί να ζείτε μια άνετη, χωρίς πολλές δυσκολίες καθημερινότητα και συνήθως εργάζεστε σε χώρους που σχετίζονται με την αισθητική, τον καλλωπισμό και γενικά την ομορφιά. Είστε αρκετά δημιουργικοί και καταφέρνετε να συνεργάζεστε με αρμονία με τον εργοδότη σας ή τους συναδέλφους σας. Δεν αγαπάτε όσο θα έπρεπε την άσκηση, ωστόσο βρίσκετε πιο εύκολους τρόπους να διατηρείτε την σιλουέτα σας. Αγαπημένη σας συνήθεια είναι η διακόσμηση του εργασιακού σας χώρου αλλά και η προετοιμασία ενός γεύματος. Αγαπάτε τα κατοικίδια, αλλά δεν μπορείτε να αναλάβετε εξ ολοκλήρου την περιποίηση τους.

 

Δίδυμο

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στον Σκορπιό, άρα η καθημερινότητα σας παραμένει κρυφή ακόμα και από το κοντινό σας περιβάλλον και πολλές φορές ακόμα και μέσα στον εργασιακό χώρο σας, κρατάτε αποστάσεις από τους συναδέλφους και τον εργοδότη σας. Γενικά είστε αρκετά καχύποπτοι και για αυτό χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστείτε σε ένα καινούργιο χώρο. Εργάζεστε σε γραφεία που ασχολούνται κυρίως με χρηματοοικονομικά θέματα και δεν σας ενοχλεί η ρουτίνα, καθώς έχετε και δεύτερη εργασία.. Αγαπημένη σας συνήθεια είναι η “κατασκοπεία”, μπορεί να κατασκοπεύετε το περιβάλλον σας γιατί έτσι αισθάνεστε περισσότερη ασφάλεια. Ακολουθείτε τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις. Εάν τύχει και έχετε κατοικίδιο παθιάζεστε έντονα μαζί του.

 

Καρκίνο

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στον Τοξότη και η καθημερινότητα σας είναι περιπετειώδης, απεχθάνεστε τη ρουτίνα και κυνηγάτε εμπειρίες μέσα από εργασιακούς χώρους ξένης κουλτούρας που να σας δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδεύετε. Η σχέση σας με τον εργοδότη σας ή τους συναδέλφους σας είναι καλή μέχρι να αρχίσουν να σας καταπιέζουν ή να έχουν “τρελές” απαιτήσεις από εσάς. Δεν ασχολείστε αρκετά με τα θέματα υγείας, ωστόσο θα προσπαθήσετε να γυμνάζεστε ή να ακολουθείτε ένα σπορ. Αγαπημένη σας συνήθεια τα ταξίδια σε απίθανους προορισμούς. Τέλος είστε αρκετά φιλόζωοι και πολλές φορές θα αφήσετε το κατοικίδιο σας σε “ξένη” αγκαλιά, και θα ταξιδέψετε για να εκπληρώσετε τα όνειρα σας.

 

Λέων

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στον Αιγόκερω, άρα η καθημερινότητα σας είναι αρκετά απαιτητική, εργάζεστε αρκετές ώρες και δεν παραπονιέστε για αυτό , μια που η εργασία σας θρέφει και έτσι μπορείτε να βγάλετε χρήματα και να καλύπτετε τις ανάγκες σας. Με το αφεντικό σας αλλά και τους συναδέλφους περνάτε αρκετές ώρες μαζί και είναι η δεύτερη οικογένεια σας.. Γενικά δεν είστε ο άνθρωπος που φεύγει από τη δουλειά και γυρνώντας σπίτι θα κάτσει στον καναπέ, έτσι μπορεί να έχετε και δεύτερη εργασία ή να συνεχίζετε με άλλες δουλειές που αφορούν την οικογένεια ή τους φίλους σας Δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε στην φιλοξενία ενός κατοικίδιου. Δύσκολα ακολουθείτε ένα πρόγραμμα γυμναστηρίου.

 

Παρθένο

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στον Υδροχόο, έτσι η καθημερινότητα σας μπορεί να είναι απρόβλεπτη με αρκετές εναλλαγές και δύσκολα ασχολείστε με μια μόνο δραστηριότητα. Επίσης, σας αρέσει να προσφέρετε στους γύρω σας, είστε δηλαδή αρκετά δοτικοί με τους συναδέλφους σας και περισσότερο σε κόντρα με τον εργοδότη σας, γιατί δεν απεχθάνεστε την καταπίεση. Μπορείτε να δουλεύετε σε κέντρα επιστημονικού ή τεχνολογικού ενδιαφέροντος και παθιάζεστε τόσο πολύ με αυτό που κάνετε που ξεχνάτε να γευματίσετε και γενικά δεν ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν υιοθετείτε κατοικίδιο γιατί χρειάζεται καθημερινή φροντίδα.

 

Ζυγό

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στους Ιχθύες έτσι ζείτε πολλές φορές στα σύννεφα και αδυνατείτε να βάλετε σε τάξη την καθημερινότητα σας. Μπορεί να ασχολείστε με το τραγούδι, την Τέχνη, ή ακόμα και με άλλες πνευματικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα να δείχνετε απρόσωποι στο περιβάλλον σας. Με τον εργοδότη ή τους συναδέλφους σας διατηρείτε θερμές σχέσεις, μια που είστε αρκετά πρόθυμοι και συνεργάσιμοι αν και χωρίς να το θέλετε μερικές φορές φαίνεστε ασυνεπείς. Ασχολείστε αρκετά με το κατοικίδιο σας και πιθανόν να είστε και θερμός υποστηρικτής των αδέσποτων. Προσοχή σε συνήθειες που μπορεί να βλάψουν την υγεία σας.

 

Σκορπιό

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στον Κριό, άρα είστε αρκετά μαχητική και αναλαμβάνετε τις περισσότερες υποχρεώσεις μέσα στην καθημερινότητα σας γιατί έχετε εμπιστοσύνη μόνο στον εαυτό σας. Με τον εργοδότη ή τους συναδέλφους σας έχετε μια σχέση πάθους- μίσους και πολλές φορές αναγκάζεστε να αλλάζετε εργασία γιατί έρχεστε σε κόντρα μαζί τους. Ασχολείστε αρκετά με την φυσική της κατάσταση, γυμνάζεστε εντατικά και θέλετε να έχετε ένα σφιχτό κορμί. Συνήθως αφιερώνετε πολύ χρόνο στις δραστηριότητες σας με αποτέλεσμα να πιέζεστε όταν πρέπει να φροντίσετε το κατοικίδιο σας. Είστε όμως γεννημένος μαχητής.

 

Τοξότη

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στον Ταύρο με αποτέλεσμα να ασχολείστε υπερβολικά με την εμφάνιση σας, κυρίως με τον καλλωπισμό σας με αποτέλεσμα πολλές φορές να ξεχνάτε, αμελείτε τις καθημερινές υποχρεώσεις σας. Πολλές φορές σας κατηγορούν ότι βαριέστε εύκολα και για αυτό επιλέγετε επαγγέλματα που σας εκφράζουν, γιατί δεν μπορείτε να καταπιέζεστε. Αποφεύγετε τα εξαντλητικά ωράρια και την κουραστική εργασία. Με τον εργοδότη σας ή τους συναδέλφους διατηρείτε φιλικές σχέσεις και δεν σας αρέσουν οι εντάσεις. Αγαπάτε τα σκυλάκια, κυρίως τα μικρόσωμα που δεν θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση. Τέλος συχνά αναζητάτε χώρους αναζωογόνησης και ευεξίας.

 

Αιγόκερω

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στους Διδύμους με αποτέλεσμα να είστσε αρκετά επικοινωνιακοί, φλερτάρετε με την ταχύτητα και ακολουθείτε έντονους ρυθμούς μέσα στην καθημερινότητα σας. Το εργασιακό σας περιβάλλον είναι η παρέα σας, οι φίλοι σας και για αυτό περνάτε αρκετές ώρες μαζί τους και εκτός ωραρίου. Δεν είστε όμως λάτρεις της ..ρουτίνας και για αυτό αλλάζετε συχνά εργασία γιατί πλήττετε και θέλετε να αποκτάτε νέες εμπειρίες. Είστε αρκετά φιλόζωοι χωρίς όμως να θέλετε να αναλάβετε επιπρόσθετες ευθύνες. Σχετικά αμελείς με θέματα υγείας.

 

Υδροχόο

Η ακμή του 6υ οίκου σας είναι στον Καρκίνο με αποτέλεσμα η καθημερινότητα σας να περιστρέφεται αρκετά γύρω από το οικογενειακό σας περιβάλλον και σας αρέσει να κάνετε πράγματα μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους. Συνήθως βρίσκεστε σε εργασιακούς χώρους που σχετίζονται με την γαστρονομία, την εστίαση και κάνετε τα πάντα, ώστε η εργασία να θυμίζει το σπίτι σας.. Με τον εργοδότη ή τους συναδέλφους σας δένεστε αρκετά και είστε σαφώς υποχωρητικοί και ανεκτικοί στις τυχόν απαιτήσεις τους με βασική όμως προϋπόθεση να εκδηλώνουν θετικά τα συναισθήματα τους. Μπορεί να εργάζεστε μαζί με το κατοικίδιο σας.

 

Ιχθύ

Η ακμή του 6ου οίκου σας είναι στον Λέοντα, άρα θέλετε να ζείτε μια καθημερινότητα που ταιριάζει σε ..βασιλιά και έτσι φροντίζετε να απολαμβάνετε μια ποιοτική ζωή χωρίς άγχος και κούραση. Έτσι μπορεί να δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε σε ένα απαιτητικό εργασιακό χώρο με αποτέλεσμα να αλλάζετε συχνά δουλειές και εργοδότη. Οι σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας είναι καλή ..εφόσον αποδέχονται τις ιδιοτροπίες σας. Υιοθετείτε ένα ιδιαίτερο κατοικίδιο για να τραβήξετε την προσοχή. Προσέχετε αρκετά την υγεία σας.

 

Πηγή: oroskopos.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρώτος οίκος, το «σπίτι» του ωροσκόπου σου: Ποιος είσαι και πού πας!

Τι δηλώνει οροσκόπος για κάθε ζώδιο!

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X