Πώς θα αντιμετωπίσεις τις παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου στο δέρμα σου ;

Η LaRoche-Posay, πιστή στην αποστολή της να βελτιώνει το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, ανακοινώνει την υποστήριξή της στον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου«ΑγκαλιάΖΩ» με μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ανακούφιση των ασθενών από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου, στο δέρμα.

Οι θεραπείες για τον καρκίνο έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία… Οι ιατρικές εξελίξεις έχουν φέρει στο προσκήνιο νέες θεραπευτικές μεθόδους, οδηγώντας σε μια ολοένα και πιο εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το δέρμα σε όλο το σώμα υφίσταται αλλαγές, οι οποίες ονομάζονται «δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες» που μπορεί ακόμα και να αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση ενός ανθρώπου.

Αυτές οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα μπορούν να εξισορροπηθούν και να ανακουφιστούν με την κατάλληλη δερμοκαλλυντική φροντίδα.

Τα Δερματολογικά Εργαστήρια LaRoche-Posay έχουν δεσμευτεί να φροντίσουν το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, να περιορίσουν ή να επιβραδύνουν τις όποιες  ανεπιθύμητες ενέργειες και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τις θεραπείες. Ειδικότερα, σε συνεργασία με το “AγκαλιάΖΩ”  η LaRoche-Posay έχει σχεδιάσει μια σειρά από ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας:

  • Δερματολογικές Εσπερίδες ενημέρωσης ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού & συγγενών
  • Δράσεις ενημέρωσης φροντίδας και ομορφιάς (περιποίηση και make-up)
  • Διάθεση προϊόντων & ενημερωτικού υλικού σε πάνω από 6,000 ασθενείς

Πώς… αγκαλιάζει η La Roche Posay το δέρμα των ασθενών με καρκίνο;

agkaliazw

«Αποστολή μας στη LaRochePosay είναι να αλλάξουμε τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος και πόσω μάλλον του ασθενούς με καρκίνο που ενδέχεται να βιώσει αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Το όραμα του «ΑγκαλιάΖΩ» -κανένας μόνος του απέναντι στο καρκίνο- μας συγκινεί και μας κινητοποιεί. Η εξειδικευμένη ομάδα εργασίας European SKIn Management in Oncology (ESKIMO) που έχει θεσπίσει η LaRochePosay και αποτελείται από κορυφαίους δερματολόγους και ογκολόγους, έχοντας αναλύσει και εντοπίσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών,προβαίνει σε συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά προϊόντα που μπορούν να ανακουφίσουν τους  ογκολογικούς ασθενείς και να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητά τους», δήλωσε ο Σπύρος Αρβανιτάκης, Διευθυντής της μάρκας

Τι δήλωσε η Πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ;

Η Αναστασία Πασακοπούλου, Πρόεδρος του ΔΣ του ΑγκαλιάΖΩ δήλωσε: «Ο όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συνεργασία του με τη γνωστή εταιρεία δερμοκαλλυντικών La Roche-Posay, η οποία αποσκοπεί στην περιποίηση και φροντίδα του δέρματος του ογκολογικού ασθενούς. Ο όμιλος ΑγκαλιάΖΩ που βρίσκεται εδώ και 43 χρόνια στο πλευρό των ογκολογικών ασθενών έχει κατανοήσει τις ανάγκες τους. Οι αλλαγές στην όψη και την υφή του δέρματος των ασθενών, τους δημιουργεί αρκετές φορές άσχημη ψυχολογία, έλλειψη αυτοπεποίθησης, σημάδια κατάθλιψης και κατάπτωσης. Με την εν λόγω συνεργασία επιδιώκουμε τόσο την τόνωση του ηθικού, της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των ασθενών, όσο και τη βελτίωση και ανάπλαση του δέρματος τους. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα και θα αισθάνονται νικητές και νικήτριες. Στόχος μας είναι να αγκαλιάσουμε το δέρμα των ογκολογικών ασθενών»

#ΒyYourSideDuringCancer

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Καρκίνος:10 συμβουλές για τις παρενέργειες της ακτινοβολίας

Μεταστατικός καρκίνος του μαστού: Σπάμε τους μύθους, νικάμε τον φόβο και συνεχίζουμε!

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X