Ο σίγουρος τρόπος για να ανακουφιστείς από τους πόνους της περιόδου

Από τις πιο… δύσκολες μέρες στην καθημερινότητα μιας γυναίκας είναι αναμφίβολα οι μέρες τις περιόδου, ειδικά όταν τα συμπτώματα είναι έντονα.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Τις ημέρες εκείνες, οι περισσότερες γυναίκες, εφόσον κάνουν κάποια αθλητική δραστηριότητα, έχουν την τάση να τη διακόπτουν είτε λόγω της δυσφορίας που τους προκαλεί η κατάσταση αυτή, είτε επειδή θεωρούν ότι έτσι επιβαρύνουν την κατάστασή τους ή απλά και μόνο από αμηχανία.

Μια πρόσφατη έρευνα, όμως, δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται. Αντίθετα, εφόσον γίνεται συστηματική αθλητική δραστηριότητα, αυτή θα πρέπει να συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της περιόδου, επιστημονικά γνωστή κι ως εμμηνορροϊκός κύκλος.

Τα σπορ μειώνουν τα συμπτώματα

Ειδικότερα, το 78% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι με την άσκηση τα συμπτώματα της περιόδου μειώνονται κατά πολύ και ειδικά οι πόνοι της περιόδου.

gunaika-askisi

Όντως, η σωματική άσκηση κατά τις ημέρες αυτές φαίνεται ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα: σχεδόν το 49% των συμμετεχουσών λέει ότι τιςς βοηθά να ξεπεράσουν τις διακυμάνσεις της διάθεσης, την ευερεθιστότητα τους, το 28,5% ότι ευνοεί έναν καλύτερο ύπνο και το 25,4% ότι μειώνει τις πεπτικές διαταραχές από τις οποίες υποφέρουν κατά την περίοδο, όπως είναι η ναυτία, η διάρροια, αλλά και το φούσκωμα.

Απαραίτητη η σωστή πληροφόρηση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το… κακό είναι ότι οι γυναίκες δεν έχουν τη σωστή πληροφόρηση αναφορικά με τα οφέλη της άσκηση για τα συμπτώματα της περιόδου. Οπότε, σηκωθείτε από τον καναπέ σας, αφήστε τις θερμοφόρες και βάλτε τη φόρμα σας!

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόνοι περιόδου: «Έχω περίοδο από τα 10 και πονάω πολύ. Τι να κάνω»;

Πώς αντιμετωπίζονται οι πόνοι της περιόδου;

 

Σχετικά άρθρα