Πάσχα 2019: Οι δημοφιλείς, τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Αυξημένος χαρακτηρίζεται ο αριθμός των προκρατήσεων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για το Πάσχα.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας, σε ποσοστό 80%, θα κάνουν πρεμιέρα για τη νέα τουριστική σεζόν την Πρωτομαγιά. Το υπόλοιπο 20% των ξενοδοχείων θα εκκινήσουν στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσσιο, στη νησιωτική Ελλάδα και στην Κρήτη, από 25 Απριλίου, οι ξενοδοχειακές μονάδες υποδέχονται τους πρώτους επισκέπτες.

Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, το 70% των τουριστικών μονάδων κάνει «ποδαρικό» 25 Απριλίου και το υπόλοιπο 30% στα μέσα Μαΐου.

Τουριστική κίνηση δύο ταχυτήτων για το Πάσχα

Εστιάζοντας στην τουριστική κίνηση των εορταστικών ημερών, η ΠΟΞ σημειώνει ότι η πασχαλινή κίνηση στα ξενοδοχεία της χώρας παρουσιάζει… διπλή εικόνα.

Σε σχέση με πέρυσι, παρατηρείται μικρή βελτίωση του αριθμού των προκρατήσεων σε δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς. Σε άλλες περιοχές, όμως, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, η πληρότητα δεν είναι η αναμενόμενη.

Οι ξενοδόχοι ελπίζουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες εκδρομείς που εμφανίζονται για την ώρα επιφυλακτικοί εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών.

Ποιες ημέρες φεύγουν οι εκδρομείς;

Τη μερίδα του λέοντος κατέχει το τετραήμερο από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα και ο μέσος όρος διαμονής είναι οι τρεις διανυκτερεύσεις. Το φετινό Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Άρα είναι περισσότερα τα ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν στους θερινούς προορισμούς. Σκοπός να υποδεχθούν τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό όπως Γερμανία και Γαλλία.

Εντονότερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κέρκυρα, όπου η τουριστική κίνηση αναμένεται φέτος ενισχυμένη, όπως και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Σαντορίνη και η Μύκονος, τα Ιωάννινα, η περιοχή των Μετεώρων και τα Τρίκαλα, η Μαγνησία και η Κεφαλονιά.

Ενδεικτικά, στην Αίγινα οι κρατήσεις αγγίζουν το 80 – 90% των διαθέσιμων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και στην Ύδρα οι πληρότητες, αλλά μόνο για ένα τριήμερο, θα φθάσουν σχεδόν το 100%. Ικανοποιητική κρίνεται η κίνηση στην Αρκαδία, την Αχαΐα και την Εύβοια, ενώ ελαφρώς αυξημένη είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Λαμίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τουρισμός: Ρεκόρ αφίξεων για το 2018 – 1 δις πάνω τα έσοδα το πρώτο εξάμηνο

Ψυχολογικός Τουρισμός: Η Κρουαζιέρα ως μέσο διαφυγής από τα προβλήματά μας

Κεφαλονιά: Εκεί που η άγρια ομορφιά συναντά την… τρέλα!

O Κάρολος κι η Καμίλα στο σκάφος της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Κέρκυρα!

Σχετικά άρθρα