Κρίση άσθματος: 8 συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άσθμα είναι μια χρόνια αναπνευστική ασθένεια που οφείλεται στη φλεγμονή των βρόγχων. Εκδηλώνεται με επιληπτικές κρίσεις που προκαλούν αναπνευστική δυσφορία, ξηρό βήχα, σφίξιμο στο στήθος και συριγμό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος (7/5), ας δούμε μερικές οδηγίες / συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά και να εφαρμόζουμε σε περίπτωση που υποφέρουμε από άσθμα:

Πάρτε καθημερινα τη θεραπεία σας

Ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά και ότι ανασαίνετε ελεύθερα, μην αμελείτε τη λήψη της συνταγογραφημένης αγωγής, μέσω εισπνεόμενων.

Έχετε πάντα επάνω σας τα φάρμακά σας

Είτε είστε στη δουλειά, είτε σε βόλτα θα πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας τα φάρμακά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει, σε περίπτωση που σας πιάσει κάποια κρίση, να την αντιμετωπίσετε αμέσως, χωρίς να χειροτερέψουν τα συμπτώματα.

Απομακρύνετε τη σκόνη και τα ακάρεα στο σπίτι

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη έτσι ώστε να μην αιωρείται παντού, να χρησιμοποιήσετε ειδικά καλύμματα για μαξιλάρια, στρώμα και να καθαρίζετε τα φίλτρα του κλιματιστικού κάθε εβδομάδα.

gunaika-neuriasmeni-me-ti-skoupa-sto xeri

Η ηλεκτρική σκούπα πρέπει να μπαίνει τακτικά, ειδικά σε περιοχές όπως καλοριφέρ και χαλιά. Ο εξαερισμός συνιστάται έντονα σε περιοχές του σπιτιού ή του διαμερίσματος με περισσότερη υγρασία.

Όχι κάπνισμα

Το να βρίσκεστε σε κελιστούς χώρους, όπου υπάρχει καπνός τσιγάρου, απαγορεύεται ρητά από τους γιατρούς.

Αποφύγετε τη γύρη

Σε περιόδους που η παρουσία της γύρης είναι ιδιαίτερα έντονη, θα πρέπει όταν βγαίνετε έξω να φοράτε μια μάσκα και καπέλο και όταν επιστρέφετε σπίτι να πλένετε καλά τα χέρια, τα μάτια και τα μαλλιά σας.

Τακτική εκγύμναση

Πραγματοποιήστε μια κατάλληλη σωματική δραστηριότητα ζητώντας συμβουλές από το γιατρό σας. Επίσης, σκεφτείτε κατά τη διάρκεια του αθλητισμού να έχετε πάντα το βρογχοδιασταλτικό σας μαζί.

Αντιμετώπιση άσθματος

Ζητήστε τη συμβουλή και τη φροντίδα των ειδικών υγείας για να διαχειριστείτε σωστά το πρόβλημά σας.

Σε περίπτωση κρίσης

Σε περίπτωση κρίσης άσθματος είναι πολύ βασικό να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, να πάρετε τη θεραπεία σας και εφόσον η κρίση δεν περάσει αμέσως μην διστάσετε να καλέσετε το 166.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άσθμα: Πώς η υγιεινή διατροφή μειώνει τα συμπτώματά του

Παιδί και γάτα στο σπίτι: Υπάρχει κίνδυνος για άσθμα;

Σχετικά άρθρα