Οργή από το ντοκιμαντέρ με θύματα παιδόφιλων ιερέων

Σοκάρει το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Τόμας Σεκίλσκι ,υπό τον τίτλο «Don’t tell anyone» και αφορά στα θύματα παιδόφιλων ιερέων στην Πολωνία.

Το εν λόγω βίντεο δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο YouTube αλλά μέσα σε 32 ώρες έκανε πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές! Μάλιστα, ένα μέρος έχει γυριστεί με κρυφή κάμερα.

Δριμύ κατηγορώ κατά της καθολικής εκκλησίας

Εκεί φιλοξενήθηκαν μαρτυρίες θυμάτων και αποκάλυψαν τα όσα πέρασαν. Ορισμένοι από τους ιερείς είναι πλέον πολύ ηλικιωμένοι και ζητούν συγγνώμη. Από την άλλη κάποιοι προτείνουν να δώσουν χρήματα.

Είναι φανερό πως κατηγορεί την ιεραρχία της καθολικής εκκλησίας για τη χαλαρή αντιμετώπιση των παιδόφιλων ιερέων καθώς δεν επέβαλλαν κυρώσεις εναντίον τους.

«Βαρύ» το πλήγμα στις Ευρωεκλογές

Δύο εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές το ντοκιμαντέρ ενδέχεται να επιφέρει πλήγμα στο συντηρητικό κυβερνόν κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνης (PiS). Είναι στην εξουσία από το 2015 και συνδέεται στενά με την καθολική εκκλησία.

Χωρίς να σχολιάσει άμεσα το ντοκιμαντέρ ο επικεφαλής του PiS Γιάροσλαβ Κατσίνσκι δήλωσε ότι οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ανηλίκων θα τιμωρούνται αυστηρά, ακόμη κι αν πρόκειται για ιερείς ή διάσημους.

«Είμαστε έτοιμοι να τροποποιήσουμε τον ποινικό κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι η παιδοφιλία θα τιμωρείται πολύ αυστηρά και δεν θα υπάρχει αναστολή στις ποινές. Ίσως και έως και 30 χρόνια κάθειρξη», τόνισε ο Κατσίνσκι.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μεθυσμένος ιερέας σε κατάσταση αμόκ δάγκωσε αστυνομικούς

Ημαθία: Ιερέας έκρυβε κοκαΐνη στα απόκρυφα κάτω από το… ράσο!

Σοκ στο Βόλο: 80χρονος ιερέας κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος 11χρονης!

Σχετικά άρθρα