Καρκίνος στο αίμα: Πόσοι τύποι υπάρχουν και πώς αντιμετωπίζονται

Οι τύποι καρκίνου του αίματος, που ονομάζονται επίσης κακοήθεις αιμοπάθειες, μπορεί να είναι πολλών μορφών και κατηγοριών. Ειδικότερα, υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι:

  • λέμφωμα, που αφορά σε επίθεση του λεμφικού συστήματος και επηρεάζει τα γάγγλια
  • μυέλωμα, που προκαλεί κυρίως οστικές βλάβες και
  • λευχαιμία

Όλοι οι παραπάν τύποι μπορεί να είναι διαφορετικών ιστολογικών τύπων, των οποίων η πρόγνωση ποικίλλει. Προκαλούν την παρουσία μη φυσιολογικών κυττάρων που κυκλοφορούν στο αίμα. Οι καρκίνοι του αίματος επηρεάζουν τα παιδιά, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους.

Ποια είναι η θεραπεία για τη λευχαιμία;

Η θεραπεία της λευχαιμίας εξαρτάται από τον ιστολογικό τύπο και την έκταση τους. Τις περισσότερες φορές, αρχίζει με εντατική χημειοθεραπεία πρώτης γραμμής. Μπορεί, επίσης, να σχετίζεται με μεταγγίσεις αίματος και ακτινοβολία σε όργανα που εισβάλλουν από καρκινικά κύτταρα, καθώς και θεραπεία με κορτικοστεροειδή.

Μεταμόσχεσυη μυελού των οστών

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι, επίσης, μια αποτελεσματική θεραπεία για ορισμένες λευχαιμίες, ειδικά σε παιδιά. Η ανοσοθεραπεία είναι αποτελεσματική σε ορισμένες μορφές λευχαιμίας. Τέλος, η χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία μπορεί μερικές φορές να απαιτεί απλή παρακολούθηση. Η θεραπεία των λευχαιμιών είναι όλο και πιο συχνή, ειδικά στα παιδιά.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Καρκίνος στο αίμα: Ποιο σύνδρομο απειλεί τον μυελό των οστών;

 

Σχετικά άρθρα