8 τρόποι να βελτιώσεις την υγεία σου πριν κλείσεις τα 40!

Το να έχει μια γυναίκα υγιεινές επιλογές στην καθημερινότητά μας είναι κάτι πολύ θετικό που, εκτός από καλή υγεία στο παρόν, θα της χαρίσει ισορροπία στην υγεία της και καλή κατάσταση οργανισμού από τα 30 και μετά.

Ακόμα κι αν έχεις ήδη μπει στα 30 ή τα έχεις περάσει, ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις μια καινούρια αρχή προς το… υγιεινότερο. Εξάλλου, κάλλιο αργά παρά πότε!

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί 8 υγιεινές επιλογές που θα πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα από τα 30 και μετά:

Βρες την άσκηση που σου ταιριάζει

Η άσκηση βελτιώνει τη διάθεσή σου, σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα, να διατηρείς ένα υγιές βάρος και πολλά άλλα οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό μας. Εάν δεν είσαι εξοικειωμένη με την άσκηση, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα περπάτημα ή ποδήλατο, ώστε να μπεις σταδιακά στο… κλίμα.

gunaika-askisi

Πιες περισσότερο νερό

Εάν δεν πίνεις αρκετό νερό καλό θα είναι να το σκεφτείς καλύτερα και να ενυδατώνεσαι περισσότερο, αφού το νερό σου χαρίζει καλή διάθεση, ευεξία, ενώ βοηθάει και στην απώλεια κιλών. Επίσης, επαρκής ενυδάτωση σημαίνει λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα!

Κόψε το κάπνισμα (… ή μην το αρχίζεις)

Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές σας να πάθεις καρκίνο του πνεύμονα και ίσως ακόμη και να βλάψει τον εγκέφαλό σου. Σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012 δείχνει ότι οι γυναίκες που έκοψαν το τσιγάρο προτού περάσουν 40, ζουν τουλάχιστον 10 χρόνια περισσότερο από εκείνες που συνεχίζουν να καπνίζουν και μετά τα 40.

Στάσου όρθια

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο μια γυναίκα κάθεται μέσα στην ημέρα, τόσο κινδυνεύει από παχυσαρκία, καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη. Εφόσον κάνεις καθιστική εργασία, καλό θα είναι να προσπαθείς κατά τη διάρκεια του ωραρίου σου να σηκώνεσαι και να περπατάς. Καλή λύση είναι να μην χρησιμοποιείς το ασανσέρ, αλλά να ανεβαίνεις τις σκάλες.

Μετρίασε το αλκοόλ

Εάν πίνεις περισσότερα από 3ποτήρια αλκοόλ την ημέρα, κινδυνεύεις από κίρρωση του ήπατος, αλλά και διάφορους τύπους καρκίνου. Επίσης, η θαμπάδα στο δέρμα σου γίνεται εντονότερη, ενώ διαβήτης και εγκεφαλικό επεισόδιο… καραδοκούν.

Αγάπησε το σώμα σου

Όλες θα θέλαμε να έχουμε σώμα μοντέλου ή την φυσική κατάσταση μεγάλων αθλητριών. Επειδή, όμως, κάποια πράγματα είναι προκαθορισμένα λόγω των γονιδίων μας, καλό θα είναι να αγαπήσεις το σώμα σου όπως είναι, να προσπαθείς το καλύτερο για εκείνο και κυρίως να μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό σου, που σε φορτώνουν με περισσότερο άγχος.

Μάθε να μαγειρεύεις υγιεινά πιάτα

Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου ή να χάσεις τυχόν περιττά κιλά, καλό θα είναι  – εάν δεν το κάνεις ήδη – να μάθεις να μαγειρεύεις υγιεινά φαγητά και τροφές. Με τον τρόπο αυτό έχεις τον έλεγχο της διατροφής σου και φυσικά ξέρεις τι ακριβώς περιέχει αυτό που τρως.

Μάθε το ιατρικό ιστορικό σου

Το να ξέρεις το ιατρικό ιστορικό της οικογένειάς σου είναι πολύ σημαντικό, αφού με τον τρόπο αυτό θα ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να προσέχεις και να εξετάζεσαι όσο το δυνατό πιο τακτικά για να προλάβεις τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Υιοθέτησε τις παραπάνω υγιεινές συνήθειες για να θωρακίσεις την υγεία σου και να μειώσεις όσο το δυνατό περισσότερο τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι κακό, αναφορικά με την υγεία σου.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μεταβολικό Σύνδρομο: Οι 4 θανατηφόρες παθήσεις του και τα ανησυχητικά συμπτώματα

Σχετικά άρθρα