Ανεξέλεγκτα, φονικά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας του πλήγματος του τυφώνα Λεκίμα στην ανατολική Κίνα αυξήθηκε στους 44 νεκρούς το πρωί της Δευτέρας (12/8).

Τυφώνας στην Κίνα

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς το ακραίο καιρικό φαινόμενο συνέχιζε να κινείται κατά μήκος των κινεζικών ακτών, προκάλεσε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Άλλοι δώδεκα άνθρωποι προστέθηκαν στον κατάλογο των νεκρών, επτά στην επαρχία Τζετζιάνγκ και πέντε στην επαρχία Σαντόνγκ, ενώ 16 πολίτες αγνοούνται, ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Ο τυφώνας Λεκίμα έφθασε πάνω από το έδαφος νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με ριπές ανέμου η ταχύτητα των οποίων έφθανε ακόμη και τα 187 χιλιόμετρα την ώρα. Το κέντρο του κατόπιν κινήθηκε προς βορρά, κατά μήκος της Σαντόνγκ και στα ανοικτά των κινεζικών ακτών.

Ο Λεκίμα είναι ο ένατος τυφώνας που πλήττει την Κίνα φέτος. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι πάνω από 3.200 πτήσεις ακυρώθηκαν, αλλά οι απαγορεύσεις των δρομολογίων κάποιων συρμών υψηλής ταχύτητας έχουν πλέον αρθεί.

Μουσώνας στην Ινδία

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα στη νότια και δυτική Ινδία έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 144 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων άλλων.

Η πολιτεία Κεράλα, στο νότιο τμήμα της χώρας, βρίσκεται μεταξύ των πλέων πληγεισών περιοχών, με τουλάχιστον 67 νεκρούς.

«Τουλάχιστον 165.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε περισσότερους από 1.318 καταυλισμούς σε 14 σημεία της πολιτείας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Κεράλα.

Πυρκαγιά στην Ισπανία

Περίπου 10.000 στρέμματα μετατράπηκαν σε στάχτη από την πυρκαγιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτα στο τουριστικό νησί Γκραν Κανάρια και οδήγησε στην απομάκρυνση από την περιοχή σχεδόν 1000 ανθρώπων.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε το Σάββατο στην κωμόπολη Αρτενάρα, στο εσωτερικό της νήσου, φαινόταν ότι είχε τεθεί υπό έλεγχο μα η αλλαγή, που υπήρξε, στην κατεύθυνση των ανέμων επιδείνωσε την κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, μεταξύ αυτών η μονάδα εκτάκτων αναγκών του στρατού, επιχειρούν στις πυρκαγιές. Δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με στόχο να καταγράψουν πρόοδο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τυφώνας Φλόρενς: Πόλεις εκκενώνονται καθώς το «τέρας» πλησιάζει στις ακτές των ΗΠΑ

Την καταστροφή «έσπειρε» ο τυφώνας Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα