Πώς μπορείς να πάθεις μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση;

Πριν από 3,5 χρόνια περίπου πήγα σε δερματολόγο να αφαιρέσει κάποιες δυσχρωμίες που είχα. Δυστυχώς έπαθα μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση. Έπαθα έγκαυμα, έκανα μέχρι ένεση κορτιζόνης να ξεπρηστώ. Ο γιατρός ανέλαβε την αποθεραπεία μου διότι όπου και να πήγαινα δεν με αναλάμβανε κανείς άλλος. Μου λέγανε αυτός που το έκανε αυτό αυτός ξέρει και τον τρόπο να το καθαρίσει.

Το αποτέλεσμα των θεραπειών

Έκανα πολλές θεραπείες: φυτικά peeling, φωτοδυναμικές μεσοθεραπείες λεύκανσης, κρέμες εμπορίου φτιαχτές. Τώρα μετά από τόσα χρόνια έχω κάποιες διχρωμίες, κάποιες πανάδες και δυστυχώς ένα δέρμα αλλού λιπαρό με τάση ακμής και αλλού έλλειψη άνεσης. Έχω βγάλει και αγγεία, κοκκινίλες.

Προσπαθώντας να σταθεροποιήσω το δέρμα μου μετά την υπερμελάγχρωση

Εδώ και 6 μήνες τα έχω αφήσει όλα προσπαθώ να σταθεροποιήσω το δέρμα μου και φυσικά το καταπραΰνω μόνη μου γιατί σε όσους γιατρούς πήγα στην πόλη μου ο καθένας λέει και κάτι διαφορετικό. Κανείς δεν σέβεται το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα μου.

Εσείς τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Βέβαια έχω και τη φαρμακοποιό που με βοηθάει πλέον αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας. Να καθαρίσουν και οι τελευταίες δυσχρωμίες, να γίνει υγιές, φυσιολογικό δέρμα… Αν και δεν ξέρω αν θα ξανά γίνει φυσιολογικό…

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Δερματολόγος Δημήτρης Καπετανάκης

kapetanakis1-1

Δεν μπορώ να απαντήσω στο τι μπορείτε να κάνετε εάν δεν έχω εξετάσει το δέρμα με διάφορες μεθόδους , όπως λάμπα Wood και δερματοσκόπιο.

Δυστυχώς, χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για τον χειρισμό τέτοιων καταστάσεων. Το μόνο που μπορώ να συμβουλεύσω είναι να βρείτε έναν έμπειρο δερματολόγο μετά από έρευνα και να προσέχετε τις συμβουλές του φαρμακοποιού, αφού όπως σας είπα χρειάζεται ειδική μεταχείριση το δέρμα σας.

Δημήτρης Καπετανάκης
Δερματολόγος- Νοσ. ΥΓΕΙΑ
www.e-dermatology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τη θηλακική υπερκεράτωση;

Πανάδες στο δέρμα: Αίτια και θεραπεία

Δεν μπορώ να κοιμηθώ από τη φαγούρα στο χέρι: υποφέρω 5 χρόνια

Φτιαχτή κρέμα για πανάδες: έχει ημερομηνία λήξεως;

Μελάνωμα: Πότε οι ελιές σου μπορεί να «δείχνουν» καρκίνο του δέρματος; Τι πρέπει να προσέχεις

 

 

 

Σχετικά άρθρα