«Παράσιτα»: Γιατί πρέπει να δεις την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα

Άλλη μια ταινία κοινωνικής διαμαρτυρίας που στοιχειώνει τον θεατή. Έχοντας κοινά στοιχεία με την ταινία «Joker», θίγει το κεφαλαιώδες πρόβλημα της κοινωνικής ανισότητας.

Αποτολμά να περιγράψει αλληγορικά και να φωτίσει το μεγαλύτερο, διαχρονικό ζήτημα στις κοινωνίες του πλούτου. Ζούμε σε κοινωνίες που ο θάνατός σου είναι η ζωή μου.

https://www.instagram.com/p/B4AbqVCJwMV/

Μια ταινία με νοήματα αλληγορικά

Η οικονομική ανισότητα καθιστά τους περισσότερους ανθρώπους απελπισμένους και τους λιγότερους, ευνοημένους. Η απόγνωση των περισσοτέρων, επιτρέπει στο ανθρώπινο ένστικτο να εκφραστεί με διαστροφική συμπεριφορά απέναντι στην ορμητική αγωνία του για επιβίωση.

Μια ταινία που θα σε συναρπάσει με αριστοτεχνική σκηνοθεσία, εκπληκτικές ερμηνείες, φοβερή φωτογραφία και υπέροχη μουσική. Να είστε προετοιμασμένοι για μια εμπειρία δυνατή και ίσως αξέχαστη.

Άννα Δρούζα

Λίγα λόγια για την ταινία

Το «Parasite» του σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο είναι μια ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2019 και αφορά στην πάλη των τάξεων.

Πρόκειται για την ιστορία μιας άπορης τετραμελούς οικογένειας που μπαίνει με ψέματα σε ένα πλούσιο σπίτι, υπηρετώντας σε ισάριθμα οικιακά πόστα, ένα ανδρόγυνο και τον ανήλικο γιο τους.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ: Μια ταινία αριστουργηματική!

Η Άννα Δρούζα προτείνει την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλιγουντ»

Σχετικά άρθρα