«The Irishman»: Η ξεχωριστή ταινία για μια αληθινή ιστορία που οφείλεις να δεις

Το «Irishman«» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του best seller «I Heard You Paint Houses» (2003) του Τσαρλς Μπραντ. Ο τίτλος είναι βγαλμένος από τη φράση των γκάνγκστερ όταν ήθελαν να μιλήσουν συνθηματικά για δολοφονίες.

Το βιβλίο αφηγείται την πραγματική ιστορία του Φρανκ Σίραν, ενός διαβόητου γκάνγκστερ της οικογένειας Μπουφαλίνο και μέλους του μεγαλύτερου συνδικάτου, που αναμείχθηκε στη δολοφονία του Τζίμι Χόφα.

Μια ταινία που αφορά σε γεγονότα τα οποία στιγμάτισαν την Αμερική

Τα πρόσωπα πραγματικά και ο ρόλος της Μαφίας στην Αμερική ξετυλίγεται αριστοτεχνικά σκιαγραφώντας τα γεγονότα που στιγμάτισαν την κοινωνικοπολιτική ιστορία της χώρας, όπως είναι η δολοφονία Κένεντυ.

Η ταινία διαρκεί 3,5 ώρες και την παρακολουθείς συνεπαρμένος!! Η μουσική λειτουργεί ως μεσάζων ανάμεσα στη βία και την αποφόρτιση της. Οργανωμένο έγκλημα, καταστροφικότητα.

Ένα τέλειο αποτέλεσμα…!

Όλη η ταινία σε ένα τεντωμένο «σκοινί» που ακροβατεί το αδηφάγο σύστημα για χρήμα και εξουσία!! Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι. Υποκλίνεσαι!!!

Αγγίζουν τις διαστάσεις του άπιαστου σε ερμηνεία!!! Ο Μάρτιν Σκορτσέζε σαγηνευτικός!!! Ο ρυθμός, τα κοντινά, τα στατικά, οι ερμηνείες, η φωτογραφία, η μουσική.

Τα πάντα έχουν τη «σφραγίδα» του!!! Την ποιότητα του!! Την ωριμότητα του. Τέλειο αποτέλεσμα στην ολότητα του! Μη το χάσετε!!

Άννα Δρούζα

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Παράσιτα»: Γιατί πρέπει να δεις την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα

«Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ: Μια ταινία αριστουργηματική!

Guggenheim: Το Μουσείο της Νέας Υόρκης όπου «χάνεσαι» στον κόσμο της τέχνης

Σχετικά άρθρα