Είμαι αθλήτρια στίβου και κάθε φορά που πιέζομαι λίγο παραπάνω παθαίνω κάποιο τραυματισμό. Τι να κάνω;

Καλησπέρα είμαι αθλήτρια στίβου και συγκεκριμένα αποστασεων (3000 μέτρα) κάθε φορά που πιέζομαι λίγο παραπάνω παθαίνω κάποιο τραυματισμό. Αυτή την φορά πονάει η γάμπα από την έξω πλευρά εδώ και 20 μέρες και παρόλο που πίνω μαγνήσιο σταματησα το τρέξιμο και βάζω πάγο δεν περνάει. Τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ πολύ!

Γράφει ο Αντώνης Παπασωτηρίου, Ορθοπεδικός – Χειρουργός

Αγαπητή αναγνώστρια, αρχικά, ελπίζω να είστε καλά στην υγεία σας αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάμε.

Όσον αφορά την ερώτηση σας θα σημείωνα τα εξής: οι τραυματισμοί σας φαίνεται να είναι χρόνιοι δηλαδή άνω των τριών μηνών και δεν έχουμε βρει την αιτία τους.

Σχετικά με τα συμπτώματα που περιγράφετε όπως πόνος και συχνοί τραυματισμοί, είναι καταστάσεις που θα πρέπει να εξετασθούν αρχικά από ορθοπαιδικό χειρουργό. Γενικά στην διαφορική διάγνωση για παρόμοιες καταστάσεις η προσοχή μας επικεντρώνεται στα νεύρα, μύες και μαλακά μόρια, οστά, και αγγεία. Κοινός παρανομαστής των παραπάνω είναι η γενική κατάσταση του ασθενούς.

Για παράδειγμα εσείς πήρατε μαγνήσιο διότι πιστεύεται ότι ο πόνος είναι μία διαταραχή του μαγνησίου του οργανισμού σας, το οποίο όμως δεν απέδωσε τα προσδοκόμενα. Παρόλα αυτά ο έλεγχος της γενικής σας κατάστασης μπορεί να συνεχιστεί με εργαστηριακές εξετάσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν και τα μεταβολικά νοσήματα όπως διαταραχές του θυροειδούς αδένα.

Απαιτείται λοιπόν μία πλήρη κλινική εξέταση όπου πιθανόν να χρειαστεί εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος όπως είναι οι ακτινογραφίες ή και ακόμα η μαγνητική τομογραφία.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Αντώνης Παπασωτηρίου

Ορθοπεδικός – Χειρουργός

α[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σε ποια ηλικία εμφανίζεται η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου;

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Πότε μπορείς να το αντιμετωπίσεις χωρίς φάρμακα;

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα