Ενδυνάμωση ανοσοποιητικού συστήματος; Μείωση ρυτιδών; Απώλεια βάρους; Η Βιταμίνη D, είναι ο καλοκαιρινός σας σύμμαχος

Όταν σκεφτόμαστε τη βιταμίνη D το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η έκθεση μας στον ήλιο, καθώς μόνο μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να παραχθεί από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος λήψης της, καθώς υφίστανται και κάποιοι άλλοι εξίσου αποτελεσματικοί, όπως είναι για παράδειγμα η τροφή, αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής. Όλοι οι ειδικοί ανά τον κόσμο την εκθειάζουν και υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα της, όμως τι πραγματικά ξέρουμε για αυτήν;

Ποια είναι τα οφέλη από τα οποία μπορούμε να επωφεληθούμε;

Ενδυνάμωση ανοσοποιητικού συστήματος

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η βιταμίνη D, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και κατ’ επέκταση να “νικήσει” όλους τους πιθανούς εχθρούς, με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπος ο οργανισμός μας. Αναλυτικότερα, με την κατανάλωση της μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων, πολλαπλής σκλήρυνσης, αλλά και εμφάνιση της εποχικής γρίπης.

Το συστατικό που χρειάζεται η επιδερμίδα σας

Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι αναγκαία για την επιδερμίδα μας. Ειδικότερα, μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση των ρυτίδων, της πρόωρης γήρανσης, της ακμής, της ερυθρότητας, αλλά και των φλεγμονών. Με αυτόν τον τρόπο, το δέρμα αναζωογονείται και γίνεται ακόμα πιο λαμπερό, νεανικό και φρέσκο. Για αυτόν τον λόγο, αξίζει να τη δοκιμάσετε πάντα υπό την καθοδήγηση του γιατρού σας.

Καταπολέμηση κατάθλιψης

Έρευνες έδειξαν πως η βιταμίνη D μπορεί να ενισχύσει την καλή μας διάθεση, αποτρέποντας μέχρι και την εμφάνιση κατάθλιψης. Σε μια μελέτη οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι τα άτομα με κατάθλιψη που έλαβαν συμπληρώματα πλούσια σε βιταμίνη D παρατήρησαν σημαντική βελτίωση στην ψυχολογική τους κατάσταση.

Συμβάλλει στην απώλεια σωματικού βάρους

Σε σχετική μελέτη τα άτομα που λάμβαναν συμπληρώματα διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D κατάφεραν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος και να εκτοξεύσουν τον μεταβολικό τους ρυθμό στα ύψη, σε αντίθεση με εκείνα που δεν ακολουθούσαν την ανάλογη αγωγή. Παράλληλα, αποδείχθηκε επιστημονικά πως ακόμα και οι υπέρβαροι δεν κινδύνευαν πια από την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, ύστερα από τη λήψη της. 

Σε ποιες τροφές βρίσκεται;

  • Στα ψάρια με πολλά λιπαρά (σολομός, τόνος, σαρδέλα, σκουμπρί και ρέγκα, μπακαλιάρο, πέστροφα)
  • Αυγά
  • Βοδινό συκώτι
  • Μουρουνέλαιο
  • Μανιτάρια
  • Μαγιά
  • Στρείδια
  • Γαρίδες
  • Σε επιλεγμένα δημητριακά
  • Σε επιλεγμένο χυμό πορτοκάλι
  • Σε επιλεγμένο γιαούρτι

Συνεπώς, αν επιθυμείτε, να παρατηρήσετε ριζικές αλλαγές στη ζυγαριά, την επιδερμίδα και το σώμα σας δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Πηγές

https://blog.drdennisgross.com/2017/05/05/vitamin-d-helps-achieve-dream-skin/

https://www.healthline.com/health/food-nutrition/benefits-vitamin-d#vitamin-d-deficiency

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Βιταμίνη D: Ποια τα οφέλη της στον κορωνοϊό και ποια η ημερήσια πρόσληψη;

Σχετικά άρθρα