Έχω κότσι στο πόδι και υποφέρω από τον πόνο. Πιστεύετε πως το χειρουργείο είναι μονόδρομος;

Καλησπέρα σας είμαι 56 ετών και έχω κότσι στο πόδι. Το τελευταίο διάστημα με το άνοιγμα της καραντίνας επειδή περπατάω πιο συχνά με πονάει πολύ. Έχω πάρει από το φαρμακείο κάτι σαν νάρθηκες σιλικόνης, αλλά δεν έχω δει τεράστια διαφορά. Πιστεύετε πως το χειρουργείο είναι μονόδρομος; Ή υπάρχει και κάποια άλλη συντηρητική θεραπεία; Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί υποφέρω από τους πόνους και πλέον δεν μπορώ να βάλω τα παπούτσια μου. Ευχαριστώ!

Γράφει ο Αντώνης Παπασωτηρίου, Ορθοπεδικός – Χειρουργός

Διαβάζω πολύ προσεκτικά το μήνυμα σας σχετικά με το “κότσι” στο πόδι σας. Αλήθεια είναι ότι έχει επικρατήσει η ονομασία κότσι, βέβαια στην ιατρική ορολογία ονομάζεται βλαισός μέγας δάκτυλος.

Εμφανίζεται κυρίως στις κυρίες και οι λόγοι μπορεί να είναι η προδιάθεση του οργανισμού μέχρι και τα κλειστά παπούτσια. Η διάγνωση είναι κλινική και σε συνδυασμό με τις ειδικές ακτινογραφίες ο ασθενής και ο Ιατρος έχουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Η θεραπεία στα αρχικά στάδια μπορεί να ειναι συντηρητική με τους ειδικούς νάρθηκες με αμφιλεγόμενα όμως αποτελέσματα. Η θεραπεία εκλογής είναι η χειρουργική που περιλαμβάνει ειδικές οστεοτομίες στα οστά του μεγάλου δακτύλου, κυρίως στο 1ο μετατάρσιο.

Πιστεύω η καλύτερη λύση για εσάς είναι η χειρουργική θεραπεία. Μάλιστα το στοιχείο που με βοηθάει να προτείνω την λύση αυτή είναι ο πόνος που αισθάνεστε. Βεβαίως πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση καλό είναι να επισκεφθείτε έναν ορθοπαιδικο και να κάνετε τις ειδικές ακτινογραφίες.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αντώνης Παπασωτηρίου
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
www.papasotiriou-ortho.gr
τηλ. 6936817623

Διαβάστε σχετικά άρθρα

«Κότσι» στο πόδι: Πώς προκαλείται και ποια είναι η ιδανική μέθοδος αντιμετώπισης;

Έχω «κότσι» και στα δύο μου πόδια και θα κάνω επέμβαση. Πώς γίνεται και για πόσο καιρό θα πονάω;

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα