Στις διακοπές είχα πολύ έντονο πόνο στο γόνατο μου. Ενδέχεται ο πόνος να προέρχεται από ξαφνική άσκηση;

Καλησπέρα σας, ξαφνικά στις διακοπές παρατήρησα να με πονάει πολύ έντονα το γόνατο μου. Από τον στρατό είχα πρόβλημα και είχε μαζέψει υγρό λόγω του βάρους του όπλου και των παπουτσιών. Δεν πήγα να το δω γιατί μετά από μήνες μου πέρασε. Μερικές φορές ωστόσο με πονάει όταν αλλάζει ο καιρός ή όταν το κουράζω. Ενδέχεται ο πόνος να προέρχεται από ξαφνική άσκηση λόγω του ότι πριν είμασταν κλεισμένοι σπίτι; Θα πρέπει να το δω κάποια στιγμή; Απλά με πιάνει σπάνια. Ευχαριστώ πολύ!

Γράφει ο Αντώνης Παπασωτηρίου, Ορθοπεδικός – Χειρουργός

Αγαπητέ αναγνώστη διάβασα πολύ προσεκτικά το ερώτημα σας σχετικά με το γόνατο σας. Το πρόβλημα σας φαίνεται να είναι χρόνιο και από το ιστορικό σας φαίνεται ότι θα έχετε μάλλον κάποιο επεισόδιο πόνου στο μέλλον. Γνώμη μου λοιπόν είναι να επισκεφθείτε έναν συνάδελφο ορθοπαιδικό για το γόνατο σας. Εκείνος είναι όπου μετά μία σωστή κλινική εξέταση θα σας προτείνει ίσως και κάποιες απεικονιστικές εξετάσεις όπως είναι οι ακτινογραφίες και η μαγνητική τομογραφία. Αυτές είναι οι εξετάσεις εκλογής που θα επιβεβαιώσουν ή όχι την πιθανή κλινική διάγνωση.

Γενικά λέγεται ότι η πρόληψη είναι πιο σημαντική ακόμα και από την θεραπεία.  Το ίδιο ισχύει και για το γόνατο σας. Υπάρχουν πολλές παθήσεις στο γόνατο όπως είναι η χονδροπάθεια οι οποίες με την κατάλληλη θεραπεία και προσέγγιση μπορεί να καθυστερήσει η εξέλιξη τους αλλά ακόμα καλύτερα να εξαλειφθούν τα συμπτώματα όπως είναι ο πόνος.

Αντώνης Παπασωτηρίου

Χειρουργός Ορθοπαιδικός

www.papasotiriou-ortho.gr

τηλ. 6936817623

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κατά πόσο το υγρό στο γόνατο συνδέεται με τη Ρευματοειδή αρθρίτιδα;

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα