Κατά πόσο το υγρό στο γόνατο συνδέεται με τη Ρευματοειδή αρθρίτιδα;

Καλησπέρα σας είμαι 27 ετών και ξαφνικά έπαθα ρευματοειδή αρθρίτιδα. Όλα ξεκίνησαν από ισχυρούς πόνους στο γόνατο και όταν επισκέφτηκα έναν ορθοπαιδικό μου είπε πως έχει μαζέψει υγρό. Το αφαιρέσαμε 2-3 φορές, όμως ο πόνος άργησε να υποχωρήσει και έτσι ξεκίνησα αντιφλεγμονώδη και κορτιζόνη όπου παίρνω μέχρι και σήμερα. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό ξαφνικά. Οι ενοχλήσεις δεν έχουν φύγει εντελώς και έτσι κάνω συνεχώς διάφορες εξετάσεις. Θα ήθελα και την δική σας άποψη. Ευχαριστώ!

Στο ερώτημα σας απάντησε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Ορθοπαιδικός

Η ενδοαρθρική συλλογή υγρού στο γόνατο μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες. Μεταξυ αυτών είναι τραυματισμοί , σύνδρομα υπέρχρησης ή κάποια συστηματική νόσος.
Για να τεθεί διάγνωση εκτός από το ιστορικό και την κλινική εξέταση ενδεχομένως να χρειαστούν κάποιες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις. Επίσης πολλές φορές χρειάζεται εργαστηριακή ανάλυση και του ιδίου του υγρού που έχει παροχετευθει από το γόνατο.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ρευματοειδή αρθρίτιδα, η καταλληλότερη παρακολούθηση και αντιμετώπιση γίνεται από κάποιον ρευματολόγο ιατρό.

ΕυχαριστώΓιώργος Παπαδημητρίου
Ορθοπαιδικός
——————————
Giorgio Papadimitriou
Orthopaedic surgeon
www.iatroi-varis.gr<

facebook : Iatroi Varis

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πόνος πίσω από το γόνατο: Πού οφείλεται και πώς μπορείς να τον αντιμετωπίσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Ποιο γονίδιο καθορίζει τη σοβαρότητά της;

 

Σχετικά άρθρα