Έσπασα το χέρι μου με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς. Θα επηρεάσει την απόδοση μου στο σχολείο και ιδιαίτερα στις Πανελλήνιες;

Είμαι 17 ετών και έσπασα το χέρι μου. Το σχολείο έχει ξεκινήσει και είναι η χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί γιατί φέτος δίνω Πανελλήνιες. Τι μπορώ να κάνω για να έχω μια άμεση αποκατάσταση; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ή να κάνω παραπάνω εξετάσεις; Ευχαριστώ!

Γράφει ο Αντώνης Παπασωτηρίου, Ορθοπεδικός – Χειρουργός

Αγαπητέ αναγνώστη,

Διάβασα πολύ προσεκτικά το μήνυμα σου καθώς και τον προβληματισμό σου σχετικά με την έκβαση της νέας χρονιάς. Το κάταγμα στο χέρι και ειδικά εάν είναι το επικρατές θα δυσκολέψει για ένα μικρό διάστημα την σχολική σου χρονιά. Θα ήταν επιθυμητό να γνώριζα το ακριβές σημείο του κατάγματος ώστε να δώσω περισσότερο ακριβείς πληροφορίες.

Γενικά γνωρίζουμε πώς ένα κάταγμα στο χέρι πωρώνεται (κολλάει) σε 4 με 6 εβδομάδες. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την θέση του κατάγματος. Αν δηλαδή τα σπασμένα κομμάτια του οστού παρουσιάζουν αποδεκτή παρεκτόπιση τότε μπορεί το κάταγμα σας να αντιμετωπισθεί συντηρητικά με ακινητοποίηση. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε νάρθηκες ή κυκλοτερείς γύψους ή συνθετικές ταινίες. Υπάρχει περιοδική παρακολούθηση για τον έλεγχο της ακινητοποίησης.

Στην περίπτωση όμως που υπάρχει σημαντική παρεκτόπιση του κατάγματος η οποία παραμένει και μετά την κλειστή ανάταξη του τότε η χειρουργική αντιμετώπιση είναι η λύση για γρήγορη αποκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση μετά το τέλος της θεραπείας μπορεί να χρειαστεί πρόγραμμα φυσικοθεραπειών.

Εμπιστευτείτε τον ορθοπαιδικό σας και ακολουθήστε την θεραπεία που θα σας προτείνει. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, καλή τύχη στις εξετάσεις σας.

Αντώνης Παπασωτηρίου

Χειρουργός Ορθοπαιδικός

www.papasotiriou-ortho.gr

τηλ. 6936817623

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Χειρουργήθηκα για κάταγμα στον αστράγαλο. Χρειάζεται να κάνω φυσικοθεραπεία;

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα