Σε κυλικείο δημοτικού σχολείου 8χρονος μένει νηστικός γιατί δεν έχει χρήματα, τότε συμμαθητής του κάνει το αδύνατο δυνατό…και σοκάρει!

Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να ξεχωρίζουμε το δίκαιο από το άδικο και το σωστό από το λάθος. Μερικοί βέβαια όσο και αν μεγαλώσουν δεν καταφέρνουν ποτέ να τα διαχωρίσουν στο μυαλό τους, αλλά και να πορεύονται με αυτά ως αρχές.

Στον αντίποδα υπάρχουν παιδιά που μας βάζουν τα γυαλιά. Παιδιά που από το σχολείο ακόμα διαθέτουν ενσυναίσθηση και πράττουν με γνώμονα το κοινό καλό. Αυτά τα παιδιά τα θαυμάζουμε και χειροκροτούμε με όλη μας τη θέρμη τους γονείς και τους δασκάλους τους!

Στην ουρά της καφετέριας παιδί αφήνει το γεύμα του γιατί δεν έχει να το πληρώσει

Τρανό παράδειγμα ο 8χρονος Cayden Taipalus, ο οποίος βρισκόταν στην ουρά του κυλικείου στο δημοτικό σχολείο που φοιτούσε, για να παραγγείλει το μεσημεριανό του. Μπροστά του στην ουρά συμμαθητής του αρνείται να παραλάβει το γεύμα του, όταν διαπιστώνει πως τελικά δεν έχει χρήματα για να το πληρώσει. Αυτή η στενάχωρη εικόνα έκανε τον 8χρονο να σκεφτεί σοβαρά.

Αυτό που έκανε ο μικρός Cayden θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Τα μικρά παιδιά είναι τόσο εφευρετικά και συμπονετικά που εκπλήσσουν και τους πιο δύσπιστους. Σκεπτόμενος ο μικρός Cayden πως τα χρήματα ήταν ο λόγος που πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να φάνε, αποφάσισε να δράσει.


Μαζί με την μητέρα του Amber Melke-Peters άρχισαν να ανακυκλώνουν κουτιά και μπουκάλια, ώστε να μαζέψουν χρήματα για τα γεύματα των παιδιών που στερούνταν το μεσημεριανό τους. Την προσπάθειά τους αυτή ενθάρρυναν οι γείτονες τους, οι οποίοι έκπληκτοι από την συγκινητική τους πράξη, αποφάσισαν να ενισχύσουν την προσπάθειά τους.

Προς μεγάλη τους έκπληξη η ανταπόκριση του κόσμου, τόσο σε χρήματα όσο και σε μηνύματα ήταν τεράστια. Έτσι οι δυο τους αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν σε δημοφιλή ιστότοπο την δράση τους «Pay it Forward: No Kid Goes Hungry» για την ευαισθητοποίηση περισσότερου κόσμου.

Η επιτυχία τους ήταν δεδομένη, αφού η ανιδιοτελής αυτή τους πράξη συγκίνησε τον κόσμο. Σύντομα μάζεψαν αρκετά χρήματα, μέχρι που εξόφλησαν όλες τις οφειλές φαγητού των μαθητών του σχολείου Challenger Elementary.


Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Συγκέντρωσαν πάνω από 40.000 χιλιάδες δολάρια, ποσό που επαρκούσε για να καλύψει 5.000 γεύματα για όλα τα σχολεία της κοινότητας Hartland στην Αμερική.

Τα σχόλια αγάπης για τον 8χρονο μαθητή ήταν χιλιάδες, και δικαίως αφού μας δίδαξε την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης. την ώρα που οι ίδιες οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί ψάχνουν για νούμερα και στατιστικά στοιχεία για να πειστούν, για τον Cayden ήταν αρκετό να δει τον συμμαθητή του πεινασμένο.


Ο μικρός παρέδωσε τα χρήματα σε κάθε σχολείο νωρίς το πρωί πριν το δικό του μάθημα και έτσι εξασφάλισε γεύματα για όλα τα παιδιά που δεν είχαν χρήματα. Δυστυχώς ανά τον κόσμο χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να υποσιτίζονται.

Η μεγάλη καρδιά του 8χρονου μαθητή μας συγκινεί ιδιαίτερα. Τέτοια παιδιά μας δίνουν ελπίδα πως ο κόσμος που ζούμε, αύριο θα είναι πολύ καλύτερος. Αύριο ο κόσμος μας θα είναι πιο ίσιος, πιο δίκαιος για όλα τα (πεινασμένα) παιδιά του κόσμου.

Σχετικά άρθρα