Πώς ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση και την ίαση σοβαρών ασθενειών

Το αγαθό της Υγείας

Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας και για αυτό χρειάζεται να αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητά μας. Η καλή υγεία συνδέεται άρρηκτα με την ευεξία και την ευτυχία μας αλλά και με τη διάθεση και την παραγωγικότητά μας. Τα απαραίτητα συστατικά της καλής υγείας είναι η ισορροπημένη διατροφή, ο επαρκής ύπνος, η καλή υγιεινή, η διατήρηση φυσιολογικού βάρους, η φυσική δραστηριότητα και η διαχείριση στρες.

Η σημασία της Πρόληψης μέσα από τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο

Ο ρόλος της Πρόληψης

Σε όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικό να προστεθεί ο ρόλος της Πρόληψης στη διατήρηση της Υγείας μας. Ως πρόληψη ορίζεται κάθε δράση η οποία αποσκοπεί στη μείωση των ασθενειών και των προβλημάτων υγείας του πληθυσμού μέσα από υιοθέτηση συγκεριμένων συμπεριφορών και στόχευση ομάδων υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, αφορά την έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών, σε στάδιο που είναι ακόμα ιάσιμες.

O Προληπτικός Έλεγχος (CheckUp) στον Όμιλο Ιατρόπολις

Στον Όμιλο Ιατρόπολις έχει σχεδιαστεί μια σειρά από προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου ειδικά προσαρμοσμένα κατά φύλο, ηλικία και κατηγορία παθήσεων, με σκοπό να καλύπτονται οι ανάγκες όλων. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα συνδυασμού πακέτων εξετάσεων. Τα Check-Up παρέχονται σε ειδικές, προνομιακές τιμές και διαρκούν όλο το χρόνο. Εκτός από τα γενικά check-up που εξειδικεύονται ανά φύλο και ηλικία, υπάρχουν και ειδικά που περιλαμβάνουν εξετάσεις που αφορούν  έλεγχο θυρεοειδούς, λιπιδαιμικό έλεγχο, οστεοπόρωσης, έλεγχο μαστών και προστάτη, παιδικό και αθλητικό έλεγχο.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο υπερσύγχρονο εργαστήριο Μικροβιολογίας – Βιοπαθολογίας του Ομίλου Ιατρόπολις, το οποίο διακρίνεται από καινοτόμα χαρακτηριστικά στο χώρο των ιατρικών υπηρεσιών και αποτελεί το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Με τη χρήση ρομποτικής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης, ψηφιακής επεξεργασίας και διαχείρισης δεδομένων καθώς επίσης και πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες εξασφαλίζονται άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η χρήση ενός και μοναδικού barcode, από τη στιγμή της λήψης βιολογικού υλικού από τον ασθενή μέχρι και την παράδοση του αποτελέσματος, σε συνδυασμό με την πλήρη αυτοματοποίηση (GLP system), εκμηδενίζουν την πιθανότητα σφάλματος. Σε αυτές τις διαδικασίες (ταυτοποίηση, προετοιμασία, μεταφορά, εκτέλεση, απομάκρυνση και φύλαξη υπό κατάλληλες συνθήκες) δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονται τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι απεικονιστικές εξετάσεις των Check-Up πραγματοποιούνται σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας  από το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό μας και αφορούν ψηφιακή μαστογραφία, καρδιολογικό έλεγχο, μέτρηση οστικής πυκνότητας και υπερήχους.

Ο Όμιλος Ιατρόπολις πρωτοπορεί στο χώρο της Υγείας εδώ και 37 χρόνια και συνεχίζει διαρκώς να εξελίσσεται.

Ηλίας Αδαμόπουλος, Βιολόγος, Υπεύθυνος Κεντρικού Εργαστηρίου Ομίλου Ιατρόπολις

Σχετικά άρθρα