Υποτροφία στη μνήνη του Βάιου, που “χάθηκε” στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, χρηματοδοτεί η οικογένειά του

Στην μνήμη του Βάιου Βλάχου, ενός από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανακοινώθηκε η δημιουργία υποτροφίας στο Πανεπιστήμιο από το οποίο είχε πάρει το μεταπτυχιακό του. Ο αδελφός του με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media γνωστοποίησε την απόφαση της οικογένειάς του να χρηματοδοτήσουν την υποτροφία αυτή.

“Ανακοινώνουμε τη δημιουργία Υποτροφίας εις μνήμη του Βάιου Βλάχου για την ενίσχυση της κατεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του ΠΜΣ Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία του Τμήματος Γεωλογίας @Auth_University.

Ο Βάιος είχε ολοκληρώσει το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό πριν από μερικά χρόνια, όπου είχε ανακαλύψει το επαγγελματικό του ενδιαφέρον: τη βελτίωση της ασφάλειας σε δημόσια έργα & κτίρια. Έκτοτε εργαζόταν πάνω σε αυτό. Το βράδυ της 28ης επέστρεφε στη δουλειά.

Σε αυτήν την πρώτη φάση λειτουργίας της Υποτροφίας έχουμε καταθέσει τα πρώτα 2500€ τα οποία προέρχονται από τις δωρεές αντί για κατάθεση στεφανιών της πολιτικής κηδείας του Βάιου. Ευχαριστούμε τους συγγενείς, φίλους, συνεργάτες και πολίτες που έσπευσαν να στηρίξουν αυτή τη δράση.

Αυτό το ποσό είναι μόνο η αρχή, καθώς σαν οικογένεια σκοπεύουμε να στηρίζουμε τη συγκεκριμένη υποτροφία για όσο μπορούμε, και να επεκτείνουμε τη βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες επιστήμονες και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη.

Στοχεύουμε να συνεισφέρουμε στην εκπόνηση της μεταπτυχιακής διατριβής και στην έρευνα εκείνων των συναδέλφων που έχουν αριστεύσει κατά το Α΄έτος του ΠΜΣ και/ή εκείνων που θα επιλέξουν να ερευνήσουν θέματα Τεχνικής Γεωλογίας σχετικά με το Σιδηρόδρομο.

Σε αυτήν την πρώτη φάση μπορούμε να καλύψουμε έξοδα που αφορούν κόστος δημοσίευσης επιστημονικής εργασίας, συμμετοχή σε συνέδρια, εργασίες υπαίθρου ή αγορά μικρού εξοπλισμού, που θα συμβάλλουν στην εκπόνηση της διατριβής. Ελπίζουμε στο μέλλον να συνεισφέρουμε ακόμη πιο πολύ.

Το σκεπτικό είναι να ανοίγουν οι υποβολές κάθε καλοκαίρι, όταν έχει ολοκληρωθεί το πρώτο έτος του ΠΜΣ και των εξετάσεων των μαθημάτων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται πριν την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού έτους. Τις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε ανακοίνωση με λεπτομέρειες.

Το μόνο που ζητάμε είναι την ολοκλήρωση της διατριβής/εργασίας μέχρι τον Φεβρουάριο του έτους προκειμένου να μπορεί να παρουσιαστεί κατά το διάστημα της τραγικής επετείου της #Τεμπη_Τραγωδια #τεμπη_έγκλημα Σας ευχαριστούμε για όλα.

Τέλος, ευχαριστούμε το Τμήμα Γεωλογίας, τον Πρόεδρο Καθηγ. κ. Βουβαλίδη, την Καθηγ. κ. Τσουκαλά και πλήθος συναδέλφων που ήρθαν στην κηδεία και μίλησαν για το Βάιο, τον Καθηγ. κ. Παπαθανασίου και την Επιτροπή Ερευνών του @Auth_University που βοήθησαν στο να στηθεί η Υποτροφία.

Σχετικά άρθρα