Παίρνει 100 χάπια την ημέρα, ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και μεταγγίζει το αίμα του γιου του: Πώς ο Μπράιαν έχει κερδίσει 30 χρόνια νεότητας;

Ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου είναι πιθανώς ο θάνατος και τα γηρατειά. Πού μπορεί όμως να οδηγήσει κάποιον όλο αυτό το άγχος που κατακλύζει καθημερινά τους ανθρώπους. Στην περίπτωση του Μπράιαν Τζόνσον, μάλλον πολύ μακριά, μέχρι και στο σημείο να ανταλλάξει αίμα με τον 17χρονο γιο του, ώστε να παραμείνει νέος.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο 45χρονος επιχειρηματίας τεχνολογίας Bryan Johnson πήγε πρόσφατα σε μια κλινική υγείας στην περιοχή του Ντάλας με τον 17χρονο γιο του Talmage και τον 70χρονο μπαμπά του Richard για να συμμετάσχουν σε μια ανταλλαγή αίματος μεταξύ γενεών.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο μεσαίος Τζόνσον πήγαινε σε κλινική για να κάνει μεταγγίσεις αίματος από νεαρά άτομα, αν και κατά τη διάρκεια αυτών των προηγούμενων επισκέψεων, έλαβε το αίμα ενός ανώνυμου δότη του οποίου το προφίλ είχε επιλέξει με κόπο με βάση τον δείκτη μάζας σώματος, την ομάδα αίματος , τη διατροφή και το συνολικό ιστορικό υγείας.

Το δέρμα μου έχει ελαφρώς κίτρινο τόνο”

“Το δέρμα μου σε αυτήν την εικόνα έχει έναν ελαφρώς κίτρινο τόνο. Είναι υγιεινό και καλό. Οι δείκτες του ήπατος μου, όπως μετρήθηκαν με αίμα και μαγνητική τομογραφία, είναι τέλειοι. Είναι αποτέλεσμα του θερμιδικού μου περιορισμού (2000 θερμίδες ημερησίως), του χαμηλού υποδόριου λίπους και των καροτενοειδών στη διατροφή και στα συμπληρώματά μου. Μειώνουμε τη λουτεΐνη από 20 mg ημερησίως σε 10 mg για να δούμε αν ηρεμεί το κίτρινο”, γράφει κάτω από την φωτογραφία που μοιράστηκε στο instagram.

O αγώνας για να παραμείνει αιώνια νέος

Αυτή δεν είναι, φυσικά, η πρώτη επιδρομή του Τζόνσον στην προσπάθεια να παραμείνει αιώνια νέος .
Νωρίτερα φέτος, το Bloomberg ανέφερε την προσπάθεια του ιδρυτή της τεχνολογίας να επαναφέρει τον «εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, τους τένοντες, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά, την ουροδόχο κύστη, το πέος και το ορθό» στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν συλλογικά όταν ήταν 18 ετών.

Η νεότητα του κοστίζει 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια του κοστίζει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, καθώς απασχολεί μια ομάδα 30 γιατρών και ειδικών για να τον συμβουλέψουν πώς να επιστρέψει στην ακμή του σωματική διάπλαση στα τέλη της εφηβείας.

Δεν είναι μόνος του στον κόσμο των πλούσιων νέων που αναζητούν, στην ουσία, εξάγουν το αίμα των νέων για να αποκτήσουν τις υποτιθέμενες ιδιότητες αντιστροφής της ηλικίας που έχει πει ότι έχει.

«Δεν υπάρχει αποδεδειγμένο κλινικό όφελος από την έγχυση πλάσματος από νεαρούς δότες για τη θεραπεία, τον μετριασμό, τη θεραπεία ή την πρόληψη αυτών των καταστάσεων και υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος πλάσματος», προειδοποίησε ο FDA εκείνη την εποχή.

Οι ειδικοί έχουν εκφράσει ορισμένες σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την πρακτική. Ακόμη χειρότερα, θα μπορούσε να είναι δυνητικά επιβλαβής.

«Για μένα, είναι χονδροειδές, χωρίς στοιχεία και σχετικά επικίνδυνο», είπε στο Bloomberg ο Τσαρλς Μπρένερ, βιοχημικός στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο City of Hope στο Λος Άντζελες.

Πρόβλημα άγχους για τον θάνατο

ΟΤσαρλς Μπρένερ, βιοχημικός στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο City of Hope στο Λος Άντζελες είχε μια ενδιαφέρουσα θεωρία για το γιατί κάποιος θα ήθελε να ανταλλάξει αίμα με τους άμεσους συγγενείς του.

«Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε αυτές τις κλινικές και θέλουν εγχύσεις αντιγήρανσης έχουν βασικά ένα πρόβλημα άγχους», είπε ο Μπρένερ στο δημοσίευμα. «Έχουν ένα πρόβλημα άγχους για τη θνησιμότητα τους».

Παρόλα αυτά, ο Τζόνσον υπερασπίστηκε την πρακτική.

«Ξεκινάμε πρώτα από τα στοιχεία», είπε ο Τζόνσον στο Bloomberg από την κλινική που φιλοξένησε την ανταλλαγή αίματος τριών γενεών. «Δεν κάνουμε τίποτα με βάση το συναίσθημα».

Το πρόγραμμα νεότητας που ακολουθεί

Ενώ είναι ξύπνιος, ο Johnson ακολουθεί μια εξαιρετικά αυστηρή ρουτίνα που ξεκινά κάθε πρωί στις 5 π.μ. με δύο ντουζίνες συμπληρώματα.

Στη συνέχεια, ασκείται στρατηγικά για μία ώρα, ακολουθεί μια χορτοφαγική δίαιτα χαμηλών θερμίδων και ακόμη και βουρτσίζει τα δόντια του με υπολογισμένο τρόπο, με λάδι τεϊόδεντρου και αντιοξειδωτικό τζελ.

Στη συνέχεια, ενώ κοιμάται, ο Τζόνσον είναι συνδεδεμένος με ένα μηχάνημα που μετρά πόσες στύσεις έχει όλη τη νύχτα.

Την ώρα του ύπνου, ο Τζόνσον φοράει μπλε γυαλιά που μπλοκάρουν το φως για δύο ώρες.

Ο στόχος για τον Τζόνσον: όλα τα κύρια όργανά του – συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του συκωτιού, των νεφρών, των δοντιών, του δέρματος, των μαλλιών, του πέους και του ορθού – να λειτουργούν όπως ήταν στα τέλη της εφηβείας του.

Aυτή είναι η καθημερινή του ρουτίνα

Με πληροφορίες από το bloomberg και την New York Post

Σχετικά άρθρα