Ανατροπή με την εξαφάνιση άνδρα που βρέθηκε 8 χρόνια μετά -Τον είχε όμηρο η μητέρα του και τον κακοποιούσε σεξουαλικά

Η μητέρα που ισχυρίστηκε ότι ο γιος της εξαφανίστηκε για οκτώ χρόνια τον κράτησε κλειδωμένο στο σπίτι τους, τον κακοποίησε σεξουαλικά, τον έκανε να πάρει παραισθησιογόνα μανιτάρια και τον αντιμετώπιζε σαν σκλάβο, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως.

Ένας 25χρονος άνδρας του οποίου η μητέρα ισχυριζόταν ότι εξαφανίστηκε για οκτώ χρόνια, την κατηγόρησε ότι τον κρατούσε όμηρο μέσα στο σπίτι τους, τον νάρκωνε και τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Ο Ρούντι Φάριας βρέθηκε σε ατημέλητη κατάσταση έξω από εκκλησία στο Χιούστον του Τέξας την περασμένη εβδομάδα.

Η μητέρα του, Janie Santana, δήλωσε ότι ήταν θαύμα που βρέθηκε ο εξαφανισμένος γιος της.

Αλλά τώρα η ιστορία έχει πάρει μια παράξενη και σκοτεινή τροπή, με τον Φαρία να κατηγορεί τη μητέρα του ότι τον κρατούσε αιχμάλωτο και τον κακοποιούσε: τον έκανε να «παίζει τον μπαμπά» ενώ ήταν γυμνός στο κρεβάτι, τον αντιμετώπιζε σαν σκλάβο και του έδινε παραισθησιογόνα φάρμακα.

Η μητέρα του είχε αναφέρει την εξαφάνισή του το 2015, όταν ήταν 17 ετών και είχε πει στους αξιωματούχους ότι έπασχε από κατάθλιψη και PTSD από τότε που ο αδερφός του πέθανε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα το 2011, ένα περιστατικό για το οποίο μίλησαν οι γείτονες.

Ο πατέρας του Φάριας, ο αστυνομικός του Χιούστον Ρούντολφ Φάριας Γ’, αυτοκτόνησε το 2014. Ήταν βετεράνος 21 ετών και αντιμετώπιζε μία έρευνα του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων που προφανώς δεν άντεξε και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο Φάριας και η μητέρα του συναντήθηκαν και οι δύο με την αστυνομία του Χιούστον την Τετάρτη.

Την Τετάρτη, ο Farias εθεάθη να κρύβει το πρόσωπό του κάτω από μια κουβέρτα καθώς τον συνόδευε από ένα ξενοδοχείο του Χιούστον ο σύμβουλος Quanell X, ο οποίος συγκινήθηκε καθώς περιέγραφε τη συνομιλία του με τον νεαρό άνδρα.

«Ανησυχώ ότι θα προσπαθήσει να του κλείσει το στόμα με πιο μόνιμο τρόπο».

Ο Κουάνελ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έξω από το ξενοδοχείο, είπε ότι ο Φάριας μίλησε μόνο αφού οι αρχές τον χώρισαν από τη μητέρα του για ανάκριση.

Ο Quanell, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση ως μεσολαβητής μεταξύ της οικογένειας και της αστυνομίας, είπε ότι ο Farias ζήτησε να του μιλήσει ιδιωτικά.

Αφού χωρίστηκε από τη μητέρα του, ο Φαρίας φέρεται να είπε ότι δεν χάθηκε ποτέ και τα τελευταία χρόνια η μητέρα του τον έβαζε να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί της και «τον έβαζε να παίζει τον μπαμπά».

Όταν ρωτήθηκε για λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση, ο Quanell είπε ότι δεν ήθελε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με το «φιλί».

Αφού τον ρώτησαν ξανά, απάντησε: «Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια ερώτηση – αν η μητέρα σας σε φιλάει στο κρεβάτι με γυμνή, τι είναι αυτό;» Αυτό είναι άρρωστο.’

Ο Φαρίας φέρεται να είπε ότι η αστυνομία τον βρήκε την περασμένη εβδομάδα επειδή έκλεψε το αυτοκίνητο της μητέρας του για να ξεφύγει από αυτήν.

Δεν είναι σαφές πότε ο Farias έφυγε τρέχοντας πριν εμφανιστεί έξω από την εκκλησία στις 29 Ιουνίου, αλλά ο Quanell είπε ότι κουβαλούσε την πιστωτική κάρτα της μητέρας του που είχε εκδοθεί πριν από δύο χρόνια. «Λοιπόν, αν λείπει για οκτώ χρόνια, πώς στο διάολο πήρε αυτή την πιστωτική κάρτα στην τσέπη του;» είπε ο Κουάνελ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Santana κράτησε τον γιο της κρυμμένο και τον έπεισε ότι έπρεπε να κρυφτεί επειδή η αστυνομία τον αναζητούσε για να τον βάλει στη φυλακή. Τον πήγαινε ακόμη και στη δουλειά της σε μια εταιρεία σεκιούριτι και τον έβαζε να περιμένει να τελειώσει τη δουλειά της. «Κουράστηκα να ζω σαν σκλάβος», είπε ο Φάριας όταν τον ρώτησαν γιατί έφυγε τρέχοντας, σύμφωνα με τον Quanell.

Η μητέρα του βρισκόταν ακόμη σε συνάντηση με την αστυνομία του Χιούστον από το απόγευμα της Τετάρτης. «Με βάση αυτά που μου είπε εκείνο το αγόρι, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι με χειροπέδες αυτή τη στιγμή», είπε ο Κουανέλ. «Ήταν απολιθωμένος, αλλά τη στιγμή που ήταν μόνος του ηρέμησε», πρόσθεσε ο ακτιβιστής. «Είπε ότι δεν του άρεσε να πηγαίνει στο κρεβάτι μαζί της, ότι θα προσπαθούσε να φύγει κρυφά από το κρεβάτι, αλλά εκείνη του είπε ότι έπρεπε να γίνει ο σύζυγός της», ισχυρίστηκε. Το αγόρι φέρεται να είπε ότι η μαμά του τον έβαλε επίσης να την κάνει μπάνιο και τον τιμώρησε κλείνοντάς τον σε ένα δωμάτιο «ξανά και ξανά».

Ο Φάριας βρέθηκε στις 29 Ιουνίου αφού ένα άτομο κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι ένας άνδρας που δεν αντιδρούσε σωριάστηκε έξω από μια εκκλησία. Οι αστυνομικοί είπαν ότι κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον Φαρία από το περιδέραιο που φορούσε, το οποίο ανήκε στον αείμνηστο αδελφό του, και κάλεσαν τη μητέρα του για να της πει ότι βρήκαν τον γιο της μετά από οκτώ χρόνια.

Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι είχε αίμα στα μαλλιά του και ότι είχε προφανώς κακοποιηθεί και ξυλοκοπηθεί. «Ο Ρούντι είναι σε πολύ κακή κατάσταση, έχει κοψίματα, όγκους μαλακών ιστών, μικρά ανοίγματα και πρήξιμο στα πέλματα των ποδιών του, μαζί με μώλωπες, παλιά και νέα κοψίματα/γρατζουνιές στο σώμα του, παλιό ξηρό αίμα στο κεφάλι και τα μαλλιά του. Έχει πολύ πολύ σκούρο χρώμα τώρα σχεδόν αγνώριστο», είπε. «Ο Θεός ξέρει μόνο τι έχει υπομείνει κατά τη διάρκεια της απουσίας του από το σπίτι του».

Σχετικά άρθρα