Αρίων Κολιτσόπουλος: Πρωταθλητής κόσμου στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, χάρη σε μεγάλη ανατροπή

Ο Αρίων Κολιτσόπουλος, είναι πρωταθλητής κόσμου. Είναι από χθες, ο καλύτερος στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, στην κατηγορία των κιλών, στην ηλικία των 17 ετών. Μετά από ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, επικράτησε με 6-5 του Ιρανού Μοχαμάντιαν, χάρη σε ανατροπή, με μια τρομερή κίνηση η οποία του απέφερε δυο βαθμούς, από εκεί όπου βρισκόταν σε δύσκολη θέση και πίσω στο σκορ με 5-4, σαράντα δεύτερα πριν το φινάλε.

Ο Κολιτσόπουλος, μπήκε δυνατά, προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Ιρανός με πολλές δυνάμεις έκανε την ανατροπή, φέρνοντας τον Ηλείο αθλητή σε δύσκολη θέση. Παρά ταύτα, ο Πυργιώτης αθλητής του Τιτάνα, έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και με ψυχραιμία και εξαιρετική τεχνική, μπόρεσε στον λίγο χρόνο που απέμενε, να αναδείξει το τεράστιο παλαιστικό του ταλέντο.

Μια νίκη, μια διάκριση, η οποία υψώνει την ελληνική πάλη, αλλά και μια επιτυχία πολύ σημαντική για την Ηλεία, καθώς έρχεται σε μια εποχή όπου ο νομός δεν έχει την ευκαιρία να γνωρίζει συχνά τόσο υψηλές διακρίσεις.

Για την τεράστια επιτυχία του Αρίωνα Κολιτσόπουλου στην Τουρκία, ο Αντιπεριφρειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την τεράστια επιτυχία του 17χρονου Αρίωνα σε μια διοργάνωση όπως είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το νεαρό της ηλικίας του υπόσχεται πάρα πολλά για το μέλλον και νιώθω βέβαιος ότι μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα ευχάριστες στιγμές και μια πραγματικά λαμπρή πορεία!»

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα