Υποθυρεοειδισμός και Σακχαρώδης διαβήτης | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Ακούστε το 1ο μέρος της συζήτησης της Παθολόγου – Ενδοκρινολόγου, Δρ. Βαϊα Λαμπαδιάρη, με την Άννα Δρούζα και βρείτε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σας απασχολούν:

  • Που οφείλεται η αύξηση του σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα;
  • Τι είναι ο προδιαβήτης και ποια τα ενοχοποιητικά στοιχεία που μαρτυρούν την παρουσία του;
  • Ποια τα συμπτώματα της μελανίζουσας ακάνθωσης και πότε εμφανίζεται;
  • Τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος με προδιαβήτη προκειμένου να προλάβει την εξέλιξη του σε διαβήτη τύπου 2;
  • Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και πόσοι τύποι υπάρχουν;
  • Τι είναι η δυσφορία του διαβήτη και τι ρόλο παίζει η κατάθλιψη σε αυτό;
  • Ποιος ο ρόλος της οικογένειας στους ασθενείς με διαβήτη;
  • Ποια τα συμπτώματα και οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη;

Περισσότερα για την Δρ. Βαϊα Λαμπαδιάρη:

Η Δρ Βαϊα Λαμπαδιάρη είναι Καθηγήτρια Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας, στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Μονάδα Έρευνας  και Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”.

Εξειδικεύεται εκτός από το Σακχαρώδη Διαβήτη, σε νοσήματα μεταβολισμού και παχυσαρκίας, καρδιομεταβολικές διαταραχές, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στις διαταραχές των λιπιδίων και του λιπώδους ιστού (λιποδυστροφίες).

Από το 2011 είναι Regular Academic visitor στο Oxford Centre Of Diabetes, Endocrinology and Metabolism, Nuffield Dpt of Medicine, Oxford, UK). Στο ΠΓΝ ‘’Αττικόν’’ ασκεί Εκπαιδευτικό και Ακαδημαϊκό έργο (εκπαίδευση φοιτητών, έρευνα) στην Εσωτερική Παθολογία και το Διαβήτη, ενώ παρακολουθεί ασθενείς από όλο το φάσμα της Παθολογίας/Ενδοκρινολογίας και του Μεταβολισμού.

Ειδικά στο πεδίο των καρδιομεταβολικών νοσημάτων, έχει πρωτοπορήσει ιδρύοντας σε συνεργασία με την καρδιολογική κλινική του ΠΓΝ Αττικον, το πρωτο διακλινικό καρδιομεταβολικό ιατρείο στον ελληνικό χώρο με ιδιαίτερη ενασχόληση στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων επί εδάφους δυσμεταβολικής νόσου.

Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει >140 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές (μέσος όρος συντελεστή απήχησης >5),
h-Index (Google Scholar) : 34, Citations : Google Scholar 5100, 10 κεφάλαια σε βιβλία. Έχει επιβλέψει >10 διδακτορικές διατριβές, και εχει δώσει πάνω από 200 ομιλίες μετά από πρόσκληση.

Σχετικά άρθρα