97χρονος μοτοσυκλετιστής σπάει τα ρεκόρ με τις επιδόσεις του. Είναι η αδρεναλίνη το μυστικό της αέναης νεότητας;

Ο Leslie Harris από τη Νέα Ζηλανδία αποτελεί σύμφωνα με την Guinness World Records τον γηραιότερο αγωνιζόμενο μοτοσυκλετιστή που δίνει μαθήματα ζωής με τις επιδόσεις του και τη δίψα του για ζωή.

Ο Harris άρχισε να αγωνίζεται στην μακρινή δεκαετία του ’50 και έκτοτε δε σταμάτησε στιγμή, αφού οι
μοτοσυκλέτες είναι η μεγάλη του αγάπη. Η πολυετής πορεία του μετρά ήδη πολλά βραβεία, με την
τελευταία του νίκη να έρχεται σε σιρκουί αγώνα regularity το 2019.
Ήταν τότε, στην ηλικία των 93 ετών, που είχε δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όμως η αγάπη του για το άθλημα δεν τον άφησε να κρεμάσει το κράνος του κι έτσι, το 2020 ο Harris βρέθηκε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, με τραγική κατάληξη, αφού ο αγώνας για τον ίδιο τελείωσε άδοξα, με μια πτώση που του κόστισε μερικά σπασμένα πλευρά.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα, στη χρονιά που διανύουμε, ο Harris αγωνίστηκε και πάλι κερδίζοντας μια
θέση στη Guinness World Records, όπου του κατοχυρώθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο αγώνα ο Νεοζηλανδός μοτοσυκλετιστής είχε συναγωνιστές του τον 65χρονο γιο του Rob και την 21χρονη εγγονή του Olivia!

Η δραστηριότητα του πολυμήχανου 97χρονου δε σταματά στους αγωνιστικούς δρόμους, αφού ο Harris περνά τον ελεύθερο του χρόνο επιδιορθώνοντας τη συλλογή από μοτοσυκλέτες που έχει όλα αυτά τα χρόνια στην κατοχή του, ενώ όπως έχει δηλώσει ακόμη δεν έχει δώσει τον τελευταίο του αγώνα γιατί δεν είναι έτοιμος να «τελειώσει».

Σχετικά άρθρα