Συγκινεί η επαναλειτουργία του ανακαινισμένου Δημοτικού σχολείου της ακριτικής Ψερίμου

Άνοιξε τις πόρτες του στου μικρούς μαθητές το ανακαινισμένο Δημοτικό σχολείο της ακριτικής Ψερίμου, με τους 18 μόνιμους κατοίκους, που παρέμενε κλειστό από το 2009. 

Η πρωτοβουλία για την ανακαίνισή του ανήκει στο INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (ΙΗΑ), μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση Ελλήνων εθελοντών με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα.  

Το ΙΗΑ παρέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο τη μελέτη για την ανακαίνιση του σχολείου και με τη βοήθεια μιας χούφτας πραγματικά εθελοντών και δωρητών έκανε το όνειρο των μικρών μαθητών της Ψερίμου πραγματικότητα. Όλο αυτό το διάστημα οι εθελοντές δούλεψαν άοκνα για να παραδώσουν το σχολείο εκεί που ανήκει, στους μόλις δύο μαθητές της ακριτικής Ψερίμου.

Για τον ΙΗΑ, ανάμεσα στα άλλα έργα και προγράμματα του και κυρίως για τα ακριτικά νησιά, που τρέχει στην Ελλάδα, η ανακαίνιση και λειτουργία του σχολείου στην Ψέριμο θεωρήθηκε θεμελιώδους σημασίας και αποτελεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης έργων στο ακριτικό νησί ενώ ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει δημιουργία θεματικού πάρκου-παιδικής χαράς στο προαύλιο του σχολείου αλλά και άλλα έργα αθλητισμού, πολιτισμού κλπ. που προγραμματίζει και δρομολογεί να γίνουν στην ακριτική Ψέριμο.

Σχετικά άρθρα