Σύγχρονη Μήδεια νάρκωσε και σκότωσε εν ψυχρώ τις δυο της κόρες

Μια μητέρα καταδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή σε 78 χρόνια φυλάκισης για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών της στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η Veronica Youngblood, 38 ετών, καταδικάστηκε γιατί σκότωσε χωρίς δισταγμό τις δύο κόρες της Sharon Castro, 15 ετών και Brooklynn Youngblood, 5 ετών. Η θύτης, η οποία ομολόγησε το έγκλημα ώρες μετά τις δολοφονίες, δήλωσε κατά την προσαγωγή της αθώα λόγω παραφροσύνης.

Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι η Youngblood σκότωσε μεθοδικά τις κόρες της στο διαμέρισμά της  ως πράξη εκδίκησης προς τον πρώην σύζυγό της, Ron Youngblood. Είπαν ότι οι πυροβολισμοί συνέβησαν δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη μετακόμιση της οικογένειας στο Μιζούρι, μια απόφαση που ελήφθη ως μέρος μιας συμφωνίας επιμέλειας κατά τη διάρκεια του διαζυγίου του ζευγαριού. Ωστόσο, καθώς φαίνεται η Veronica Youngblood αποφάσισε ότι δεν ήθελε πλέον να φύγει από τη Βιρτζίνια.

Η Youngblood αγόρασε ένα περίστροφο εννέα ημέρες πριν από τους πυροβολισμούς με σκοπό να σκοτώσει τα παιδιά της και την ημέρα των δολοφονιών, έδωσε στα κορίτσια ζελεδάκια που περιείχαν υπνωτικό πριν τα πυροβολήσει.

Η μικρή της κόρη πέθανε επί τόπου αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι και η μεγαλύτερη πυροβολήθηκε μία φορά στην πλάτη και ξανά στο στήθος, αλλά ήταν σε θέση να καλέσει την αστυνομία και να πει ότι η μητέρα της την είχε πυροβολήσει. Το δικαστήριο άκουγε βουβό τη φωνή του νεαρού κοριτσιού το οποίο αν και αιμόφυρτο είχε καταφέρει να μιλήσει με τις Αρχές και να ζητήσει βοήθεια. Δυστυχώς το άτυχο κορίτσι κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Στο κατάμεστο δικαστήριο, η Veronica Youngblood μίλησε για τις σχέσεις της με τις κόρες της και μια ζωή τραυματική. Η μητέρα δολοφόνος ήταν και η ίδια θύμα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη της οικογένειάς της. Έμεινε έγκυος στη μεγαλύτερή της κόρη στα 16 της και άρχισε να εκδίδεται για να συντηρήσει την οικογένειά της. Έπειτα παντρεύτηκε τον Ron Youngblood το 2009, ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους της, έναν Αμερικανό πιλότο του Ναυτικού.

Ο πρώην σύζυγός της, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι ήθελε η πρώην σύζυγός του να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες των μικρών κοριτσιών και αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ήταν κακοποιητικός.

Όπως τόνισε βγαίνοντας από το δικαστήριο: «Οι μητέρες και οι πατέρες έχουν πολλές ευθύνες, αλλά καμία δεν είναι σοβαρότερη από το να κρατούν ασφαλή τα παιδιά τους. Κατά τραγικό τρόπο η μητέρα τους έγινε το όργανο του θανάτου τους».

Σχετικά άρθρα