Νομοσχέδιο βάζει τέλος στους κομματικούς διορισμούς – Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τέλος στις κομματικές εξυπηρετήσεις βάζει νομοσχέδιο που φέρνει το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στο διορισμό των “εκλεκτών” του εκάστοτε πολιτικού κόμματος που θα βρίσκεται στην εξουσία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε ότι “το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών πιστεύουμε ότι θα δώσει πια μια οριστική απάντηση στη διαχρονική παθογένεια της ποιότητας των διορισμένων διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου.

Έχουμε επεξεργαστεί ένα καινοτόμο, αδιάβλητο σύστημα με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, προσαρμοσμένο όμως και στις ανάγκες του κάθε φορέα, έτσι ώστε να σταματήσουν όλες οι υποψίες ότι μπορεί κάποιος, παραδείγματος χάρη, να γίνει διοικητής ενός νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει κάποιες κομματικές περγαμηνές ή κομματικές γνωριμίες.

Είναι μία ακόμα σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και είναι μια προσπάθεια την οποία θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να τη στηρίξουμε, γιατί προφανώς αφορά και εποπτευόμενους φορείς όλων των Υπουργείων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα