Δείτε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται μέσα στους 50 top προορισμούς του κόσμου, σύμφωνα με τον δημοφιλή ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τη χώρα μας, η οποία αναμένεται να τονώσει τον τουρισμό για το 2024 είναι η 7η θέση που έλαβε η Ικαρία στην κατηγορία “Προορισμοί με την μεγαλύτερη αξία” από τον παγκόσμιο ταξιδιωτικό οδηγό “Lonely Planet”.

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια για το ελληνικό νησί της Ικαρίας, καθώς όπως αναφέρει ο συντάκτης “σαγηνεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά του, το άγριο έδαφος, και το ανεξάρτητο πνεύμα”. 

Η Ικαρία, συγκαταλέγεται μαζί με προορισμούς όπως το Παρίσι στη Γαλλία, η Τζακάρτα στην Ινδονησία, η Ουαλία, η Σκωτία, η Μοντάνα των ΗΠΑ και άλλοι ξεχωριστοί προορισμοί.

Για το “Lonely Planet” η Ικαρία αποτελεί ιδανικό προορισμό για την άνοιξη “Καθώς ζωντανεύει με τον ευχάριστο καιρό και τα ζωντανά φυσικά τοπία, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για περιηγήσεις στο νησί και υπαίθριες δραστηριότητες.” Ο συντάκτης προτρέπει τους ταξιδιώτες σημειώνοντας ότι “Ξεκινήστε ιστιοπλοϊκές περιπέτειες, εξερευνήστε τα νερά με καγιάκ ή κάντε πετάλι σε γραφικές ποδηλατικές διαδρομές. Η Ικαρία είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο για παρατήρηση των άστρων.”

Σχετικά άρθρα