Ο Ισπανός Δούκας Fernando Fitz-James Stuart έδωσε στο κοριτσάκι του ένα όνομα – σιδηρόδρομο που αποτελείται από 25 λέξεις! – Πως θα φωνάζουν τελικά την μικρή νεοφώτιστη;

Σας παρουσιάζουμε τη Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos!

Η πίεση είναι έντονη όταν δίνεται όνομα σε ένα βασιλικό μωρό κι έτσι ο Fernando Fitz-James Stuart, δούκας από την Ισπανία, αποφάσισε να δώσει στο νέο του κοριτσάκι πολλά.

Σύμφωνα με τοπική αναφορά, ο 17ος δούκας του Huéscar και η σύζυγός του Sofía Palazuelo αντιμετώπιζαν ένα δίλημμα μετά την πρόσφατη βάφτιση της δεύτερης κόρης τους στη Σεβίλλη. Ο Fernando, 33 ετών και δούκας του Huéscar και η σύζυγός του, η 31χρονη Sofia, γιόρτασαν τη βάπτιση της κόρης τους Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y Santísima.

Το μωρό γεννήθηκε τον Ιανουάριο και ονομάστηκε Δούκισσα της Alba, ως φόρος τιμής στην εκλιπούσα γιαγιά του δούκα, η οποία είχε 19 ονόματα και πέθανε το 2014 ως το πιο τιμημένο άτομο στον κόσμο λόγω κληρονομιάς και γάμου με ένα τεράστιο σύνολο 57 τίτλων, κατακτώντας το ρεκόρ Γκίνες. Ήταν πέντε φορές δούκισσα, 14 φορές Ισπανίδα μεγαλοπρεπής και 18 φορές μαρκιονίστρια, μεταξύ άλλων. Το όνομα της δισέγγονής της τιμά επίσης άλλα μέλη της οικογένειας και θρησκευτικές αφιερώσεις, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Παρά τις προθέσεις των ευγενών γονέων της, το όνομα της μικρής νεοφώτιστης, βάσει νόμου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το Μητρώο Πολιτισμού, καθώς το εθνικό ρεκόρ περιορίζεται σε μικρότερη κατανομή.

«Στην εγγραφή, το όνομα που δίνεται στο παιδί θα εκφράζεται ως έχει αλλά δεν επιτρέπεται να καταγράφονται περισσότερα από ένα σύνθετα ονόματα, ούτε περισσότερα από δύο απλά», αναφέρει ο νόμος για τα ονόματα και τα επίθετα στο Boletín Oficial del Estado.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Huéscar πέρασαν την ίδια κατάσταση μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού το 2021. Ο Fernando και η Sofía ονόμασαν την πρώτη τους κόρη Rosario Matilde Sofía Cayetana Dolores Teresa — όνομα που δεν είναι τόσο μεγάλο όσο της μικρής της αδερφής.

Ενώ το επόμενο βήμα του ζευγαριού σχετικά με το βασιλικό όνομα του μωρού παραμένει ασαφές, φαίνεται να ζουν ευτυχισμένοι με την ολοκλήρωση της οικογένειάς τους. Ο Fernando και η Sofia παντρεύτηκαν στο Liria Palace στη Μαδρίτη στις 6 Οκτωβρίου 2018, σε έναν γάμο στον οποίο παρευρέθηκε και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, μητέρα του σημερινού μονάρχη, βασιλιά Felipe.

Tο ζευγάρι γνωρίστηκε ενώ σπούδαζε στο College International Studies και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Ο Fernando αναμένεται να κληρονομήσει 50 τίτλους από τον πατέρα του όταν γίνει δούκας της Alba μια μέρα, ενώ τη θέση του στη σειρά διαδοχής θα πάρει η 2χρονη κόρη του Rosario, Η οποία αναμένεται να γίνει η επόμενη Δούκισσα της Alba.

Σχετικά άρθρα