Μην αφήνεις την ακράτεια να εμποδίζει τη ζωή σου – Κέρδισε ξανά την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκότητά σου με τα προϊόντα της ΤΕΝΑ

Γνωρίζατε ότι, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, 400.000 συνάνθρωποι μας ταλαιπωρούνται από ακράτεια, ενώ μάλιστα, το 80% από αυτούς είναι γυναίκες;

Η ακράτεια, η ακούσια δηλαδή απώλεια ούρων από την κύστη, μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως οι εξασθενημένοι πυελικοί μύες, η βλάβη των νεύρων και οι ορμονικές αλλαγές.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες γυναικών που όταν άρχισαν να έχουν «ατυχήματα» λόγω της ακράτειας απέφευγαν να μιλήσουν γι’ αυτό και το έκρυβαν με κάθε τρόπο από την οικογένειά τους, από τον φόβο ότι αυτό που τους συνέβαινε ήταν κάτι κακό και ντροπιαστικό.  

Θυμάμαι τη μητέρα μου να κρύβει τα βρεγμένα εσώρουχά της και να αποφεύγει να βγει έξω μαζί μας, προφασιζόμενη ότι είχε πονοκέφαλο. Είχε αρχίσει να μη θέλει να πάρει στα χέρια της τον γιο μου, αφού πολλές φορές όταν τον σήκωνε είχε επεισόδιο με διαρροή ούρων. Η αλήθεια είναι ότι έτρεμε στην ιδέα ότι θα έχει κάποιο «ατύχημα», εξαιτίας της ακράτειας και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μας το κρύψει. Αισθανόταν ντροπή και ανασφάλεια. Άλλες φορές πάλι, όταν τελικά την πείθαμε να μας ακολουθήσει, έπαιρνε μια από τις σερβιέτες που είχα για την περίοδο. Κι αυτό όμως δεν ήταν λύση.  

Γιατί να επιλέξω εξειδικευμένα προϊόντα για την ακράτεια;

Όμως η ακράτεια απαιτεί τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων, όπως οι πάνες για ενήλικες, οι σερβιέτες και τα προστατευτικά εσώρουχα, γιατί έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν αποτελεσματικά τη διαρροή ούρων. Δεν αρκεί λοιπόν η σερβιέτα που χρησιμοποιούσαμε για την περίοδο αλλά χρειαζόμαστε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που παρέχουν:

Καλύτερη απορρόφηση: Τα ούρα έχουν διαφορετική σύσταση από το αίμα για αυτό τα προϊόντα ακράτειας είναι ειδικά σχεδιασμένα να απορροφούν γρηγορότερα για αποτελεσματική συγκράτηση των ούρων αποτρέποντας τις διαρροές και διαστρώνοντας τη σωστή υγρασία του δέρματος.

Έλεγχο των οσμών: Πολλά εξειδικευμένα προϊόντα διαθέτουν δυνατότητες ελέγχου και εξουδετέρωσης των οσμών, παρέχοντας διακριτικότητα και βοηθώντας μας να αισθανόμαστε πιο άνετα στις εξόδους μας.

Άνεση και εφαρμογή: Τα εξειδικευμένα προϊόντα ακράτειας έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άνετη εφαρμογή, επιτρέποντας στα άτομα να κινούνται ελεύθερα χωρίς να νιώθουν ενόχληση. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και στυλ για να ταιριάζουν σε κάθε σχήμα σώματος και να καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

Προστασία του δέρματος: Η ακράτεια μπορεί να οδηγήσει στον ερεθισμό του δέρματος. Τα εξειδικευμένα προϊόντα διαθέτουν υποαλλεργικά υλικά που απομακρύνουν την υγρασία ενώ ταυτόχρονα αναπνέουν, εξασφαλίζοντας την υγεία του δέρματος και την πρόληψη των εξανθημάτων.

Διακριτικότητα: Τα σύγχρονα προϊόντα ακράτειας είναι διακριτικά και συχνά μοιάζουν με κανονικά εσώρουχα ή σερβιετάκια, επιτρέποντας στα άτομα να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητά τους.

Ευκολία: Η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων παρέχει άνεση σε άτομα που διαχειρίζονται την ακράτεια, προσφέροντας μια πρακτική λύση για να παραμείνουν στεγνοί και άνετοι όλη την ημέρα.

Υπάρχει ακράτεια και στην εγκυμοσύνη;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, οι γυναίκες είναι πιθανό να εμφανίσουν αλλαγές στους μύες της πυέλου και αυξημένη πίεση στην ουροδόχο κύστη. Αυτό μπορεί να συμβάλει σε προσωρινή ακράτεια ούρων, επομένως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προϊόντα για την ακράτεια, δεδομένου ότι είναι υποαλλεργικά και δεν προκαλούν ερεθισμούς και μολύνσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν την έγκυο.

Πως επιδρά η ακράτεια στην ψυχολογία της γυναίκας;

Η ακράτεια μπορεί να έχει σημαντικές ψυχολογικές επιπτώσεις στις γυναίκες, επηρεάζοντας τη συναισθηματική τους υγεία και την ποιότητα ζωής τους. Αυτές οι επιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:

Αμηχανία και ντροπή: Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν φαινόμενα ακράτειας μπορεί να αισθάνονται αμηχανία ή ντροπή για τα επεισόδια διαρροής που μπορεί να έχουν, κάτι που οδηγεί στην απομάκρυνσή τους από τις δραστηριότητες που μέχρι πρότινος είχαν.

Απομόνωση: Ο φόβος της διαρροής μπορεί να κάνει τις γυναίκες να αποφεύγουν κοινωνικές δραστηριότητες ή εκδηλώσεις, οδηγώντας τες σε απομόνωση και προκαλώντας μια αίσθηση μοναξιάς.

Μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα: Η ακράτεια μπορεί να επηρεάσει τις ερωτικές σχέσεις μιας γυναίκας γιατί της δημιουργεί συναισθήματα ανεπάρκειας που την ωθούν να αποφύγει την σεξουαλική δραστηριότητα.

Μειωμένη ποιότητα ζωής: Ο φόβος της διαρροής ή των ατυχημάτων μπορεί να περιορίσει τις δραστηριότητες, τα χόμπι και την απόλαυση της ζωής των γυναικών, μειώνοντας τη συνολική ποιότητα ζωής.

Ψυχική Υγεία: Η χρόνια ακράτεια μπορεί να συμβάλει στο άγχος, το στρες και την κατάθλιψη σε μια γυναίκα.

Η ακράτεια δεν είναι ντροπή. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις διαρροές και ξαναπάρτε τη ζωή στα χέρια σας. Έτσι, μπορείτε άφοβα να χορέψετε, να σηκώσετε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ή τα εγγόνια σας και να έχετε μια δραστήρια ερωτική ζωή, που καμιά γυναίκα δεν πρέπει να στερείται.

Σχετικά άρθρα