Κατάντια στο αεροδρόμιο του Μονάχου: Έλληνες εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία κοιμούνται σε καρέκλες, άπλυτοι και χωρίς φαγητό εδώ και τέσσερις μέρες

Σοκάρει η κατάσταση στην οποία βρίσκονται Έλληνες συμπατριώτες μας που είχαν ταξιδέψει στη Γερμανία και εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου από την κακοκαιρία. Όπως αναφέρουν οι ταλαιπωρημένοι επιβάτες που βρίσκονται για τρεις μέρες κλεισμένοι μέσα στο αεροδρόμιο «μας παράτησαν στο αεροδρόμιο» και «μας λένε να βρούμε ξενοδοχείο και να το πληρώσουμε από την τσέπη μας. Σε περίπτωση που βγούμε έξω από το αεροδρόμιο, δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε».

Φαίνεται ότι στη Γερμανία δεν γνωρίζουν από φιλοξενία, αφού είπαν στους επιβάτες να ψάξουν να βρουν μόνοι τους ξενοδοχεία και να τα πληρώσουν φυσικά με δικά τους έξοδα. Έτσι αναγκάζουν οικογένειες με παιδιά να μένουν μέσα στους κρύους διαδρόμους του αεροδρομίου του Μονάχου, χωρίς ζεστό νερό για να κάνουν μπάνιο, χωρίς κρεβάτι για να κοιμηθούν και τελικά, χωρίς χρήματα, αφού τόσο το φαγητό όσο και τα προϊόντα στο αεροδρόμιο κοστίζουν πανάκριβα: «Κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, πάνω στα πλακάκια, είμαστε οικονομικά χάλια», αναφέρουν οι επιβάτες, λες και είναι ξεχασμένοι από τον Θεό.

Ξεσπά μια από τις εγκλωβισμένες Ελληνίδες που κατευθυνόταν στο Μάντσεστερ και είχε ενδιάμεση στάση στο Μόναχο: «Είναι ανήκουστο να μας εγκλωβίζουν εδώ πέρα και να μη μας βρίσκουν μια λύση να κοιμηθούμε, να κάνουμε ένα μπάνιο».

Σχετικά άρθρα