Πρόωρο μωράκι γεννήθηκε μόλις 600 γραμμάρια, έδωσε τη μάχη της ζωής του και βγήκε υγιέστατο μετά από 159 μέρες στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου της Πάτρας

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του έδωσε βρέφος που γεννήθηκε πρόωρα, μόλις την 23η εβδομάδα κύησης της μητέρας του. Το αγοράκι είδε το πρώτο φως τον περασμένο Ιούνιο, στην Κάτω Αχαΐα, αλλά η περίπτωσή του ήταν κρίσιμη αφού τα μωρά που γεννιούνται κάτω από τις 25 εβδομάδες δεν θεωρούνται βιώσιμα.

Ο μικρούλης όμως κατάφερε, με την βοήθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να ανατρέψει όλες τις προβλέψεις και όχι μόνο να κρατηθεί στη ζωή αλλά να βγει, ύστερα από 159 μέρες νοσηλείας, από τη Μονάδα Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής.

Το μωράκι παραδόθηκε υγιέστατο στους γονείς του και αποτελεί το τρίτο παιδί που απέκτησε η οικογένεια. Όλη η Μονάδα Νεογνών, με επικεφαλής τον καθηγητή και διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου, εργάστηκε ακούραστα προκειμένου ο μικρούλης να κρατηθεί στη ζωή και να ενωθεί ξανά με την οικογένειά του, περνώντας τα πρώτα του Χριστούγεννα στη ζεστασιά της αγκαλιάς των δικών του.

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τις προσπάθειες που έκανε η Μονάδα Νεογνών προκειμένου το μικρό προωράκι να κρατηθεί στη ζωή.

“Το μωράκι έμεινε 159 μέρες στη θερμοκοιτίδα, δεν είναι θαύμα ακριβώς, αυτά συμβαίνουν στις Μονάδες. Και δεν είναι μόνο αυτά τα μωρά, είναι και άλλα που έχουν προβλήματα και μένουν στις Μονάδες και είμαστε χαρούμενοι όταν κάποιο βγαίνει από το νοσοκομείο. Βγήκε περίπου 6 μηνών, 23 εβδομάδων και έμεινε περίπου 6 μήνες στη θερμοκοιτίδα. Αυτά συνήθως έχουν προβλήματα και συνήθως μένουν μέσα στις Μονάδες μέχρι να ξεπεραστούν. Είναι καλά στην υγεία του το μωράκι.”

Μάλιστα ο γιατρός σημείωσε ότι: “Τα παιδάκια που είναι κάτω από 1000 γραμμάρια είναι περίπου 280 σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι πάρα πολλά. Το μωρό γεννήθηκε περίπου 600 γραμμάρια.”

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους γονείς να έχουν ένα παιδάκι τόσο καιρό μέσα στη Μονάδα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει οι Μονάδες παρόλα αυτά να ενισχυθούν σε εξειδικευμένο προσωπικό. Να ενισχυθούν οι Μονάδες Νεογνών», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρίου.

Σχετικά άρθρα