91χρονη σούπερ γιαγιά, με 5 παιδιά, 21 εγγόνια και 4 δισέγγονα, γίνεται viral με την καθημερινή της γυμναστική – Ποιες συμβουλές προτείνει για να έχουμε άψογο κορμί σε κάθε ηλικία

Μια 91χρονη σούπερ γιαγιά αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορείς να γυμναστείς σε κάθε ηλικία. Η γυναίκα ξεκίνησε να γυμνάζεται στα 60 της χρόνια, όταν συνταξιοδοτήθηκε από το νοσοκομείο στο οποίο δούλευε.

Η Edna Giordano βρήκε το πάθος της με τη γυμναστική και έκτοτε γυμνάζεται καθημερινά, κάνοντας περπάτημα, διατάσεις αλλά ακόμη και άρση βαρών. Οι ασκήσεις που κάνει είναι εξαιρετικές για την διατήρηση της υγείας της καρδιάς, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της προστασίας των οστών από την οστεοπόρωση.

Όπως είπε η ίδια η Edna: «Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι η υγεία σας και το γεγονός ότι μπορείτε να μετακινηθείτε. Μπορείτε να κάνετε όλα τα πράγματα που θέλετε να κάνετε».

Η 91χρονη Edna έχει καταφέρει να αποκτήσει 520.000 ακόλουθους στο Instagram χάρη στην κόρη της, Dalyce Radke, μια personal trainer που είναι 60 ετών και μοιράζεται με τον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την ρουτίνα γυμναστικής και των δύο.

Σε μια από τις αναρτήσεις της γράφει: «Αυτή είναι η 91χρονη μαμά μου. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι στην πραγματικότητα 91…Βλέπω τη μαμά μου να δίνει σταθερά προτεραιότητα στη φυσική της κατάσταση. Εκτιμά την ανεξαρτησία της».

Η Edna παραδέχεται ότι δεν αισθάνεται 91 ετών: «Δεν σκέφτομαι καν ότι είμαι 91. Νιώθω το ίδιο σήμερα όπως ένιωθα όταν ήμουν πενήντα».

«Πάντα είχα έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής γιατί, ας το παραδεχτούμε, με τόσα πολλά παιδιά, πρέπει να είσαι απασχολημένος. Λοιπόν, ποτέ δεν το σκέφτηκα πραγματικά, έτσι ζω. Το σώμα μου νιώθει καλύτερα όταν κινούμαι».

«Πρέπει να κρατάω τα πόδια μου ζεστά γιατί το πρωί κάνει κρύο και όταν έχει χιόνι ή παγωνιά εκεί έξω, δεν ενθουσιάζομαι πραγματικά με το να βγω έξω».

Η Edna, η οποία θα κλείσει τα 92 τον Φεβρουάριο, είπε ότι προτιμά οι άνθρωποι στο γυμναστήριο να μην γνωρίζουν την ηλικία της, επειδή της αρέσει να αφήνεται στην τύχη της παρά να έχει τους ανθρώπους να «θέλουν να βοηθήσουν».

«Είναι αστείο να το λες αυτό, αλλά είμαι τόσο ανεξάρτητη που συνήθως κάνω τα πάντα για τον εαυτό μου και μου αρέσει να είμαι ανεξάρτητη… Όταν πηγαίνω στο γυμναστήριο, δεν προσπαθώ να σπάσω κανένα ρεκόρ ή να ανταγωνιστώ κανέναν άλλο. Πιέζω μόνο τον εαυτό μου για να τα πάω καλύτερα συνεχώς και ανταγωνίζομαι μόνο τον εαυτό μου».

Σχετικά άρθρα