«Μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής μου» – Βίντεο με τα παιδιά της Σχολής Κωφών που χορογράφησαν με τη νοηματική γλώσσα το τραγούδι «Τα γράμματα τα Φτερωτά», μελοποίηση του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Κώστα Κακογιάννη

Σύμφωνα με τον κύπριο μουσικοσυνθέτη Κώστα Κακογιάννη έκλεισαν 70 χρόνια από τότε που ο Γεώργιος Μάρκου ίδρυσε την Σχολή Κωφών της Κύπρου στη Λευκωσία.

Η διευθύντρια της Σχολής, Κίκα Χατζικακού, του ζήτησε να μελοποιήσει ένα τραγούδι. Το τραγούδι αυτό ήταν «Τα Γράμματα τα Φτερωτά», το οποίο μελοποίησε ο Κώστας Κακογιάννης, μελοποίησε το τραγούδι «Τα Γράμματα τα Φτερωτά», το οποίο ερμήνευσαν τα παιδιά του Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς και χορογράφησαν τα παιδιά της Σχολής Κωφών με τη χρήση της νοηματικής γλώσσας.

Κάτι τέτοιο, όπως είπε και ο ίδιος, αποτέλεσε μια δυνατή και συγκινητική εμπειρία για τη ζωή του.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!

«Κλεινουν 70 χρόνια από τότε που ο Γεώργιος Μάρκου ίδρυσε την Σχολή Κωφών της Κύπρου στη Λευκωσία.

Η διευθύντρια της Σχολής Κίκα Χατζικακού μου ζήτησε να γράψουμε ένα τραγούδι ειδικά με τον Πάμπο και έτσι γεννήθηκαν «Τα Γράμματα τα Φτερωτά».

Βρέθηκα έτσι προχθές στη Σχολή για να κινηματογραφήσω το τραγούδι με τα παιδιά και κατασυγκινημένος συνάντησα την πιο όμορφη χορωδία! Τα χέρια τους χορογράφησαν την κάθε λέξη με απίστευτη ομορφιά. Ενώ το τραγούδι το τραγουδούσαν παιδιά από το Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς.

Ευχαριστώ τη Θέκλα Ελευθερίου που δίδαξε το τραγούδι στη νοηματική και την Μαρία Πέτρου Ηλία που έμαθε το τραγούδι στα παιδιά του Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς».

Σχετικά άρθρα