Δηλητηρίαση Ναβάλνι – Όλα όσα είπε η σύζυγός του – «Ο Πούτιν σκότωσε τον μισό μου εαυτό, τη μισή καρδιά και τη μισή ψυχή μου. Ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα μας» – H τελευταία ανάρτησή της στο instagram με το «Σ’ αγαπώ»

Μια βιντεοσκοπημένη δήλωση για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι έκανε η σύζυγός του, Γιούλια Ναβάλναγια, η οποία δημοσιεύθηκε στο Twitter.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τους υπουργού Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ, κατηγορεί τις ρωσικές Αρχές ότι κρύβουν τη σορό του σφοδρού επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας περιμένουν να εξαφανιστούν από το σώμα του τα ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα Novichok.

Το βίντεο:

Τι ακριβώς είπε:

«Γεια σας. Είμαι η Γιούλια Ναβάλναγια. Ένα άλλο πρόσωπο έπρεπε να είναι σήμερα εδώ στη θέση μου. Αλλά αυτό το πρόσωπο δολοφονήθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Κάπου σε μια φυλακή πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο ο Πούτιν όχι μόνον σκότωσε τον Αλεξέι Ναβάλνι ως πρόσωπο, ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα μας, την ελευθερία μας, το μέλλον μας.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο ακριβώς ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι πριν από τρεις μέρες. Θα σας το πούμε σύντομα«» (…) «Ο Πούτιν σκότωσε τον πατέρα των παιδιών μου» λέει η Γιούλια Ναβαλνάγια, διαβεβαιώνοντας ότι θέλει να συνεχίσει το «έργο» του συζύγου της.

«Ο Πούτιν σκότωσε τον μισό μου εαυτό, τη μισή καρδιά και τη μισή ψυχή μου. Αλλά το άλλο μισό μου παραμένει και μου λέει ότι δεν έχω το δικαίωμα να τα παρατήσω», είπε. «Κανείς εκτός από εμάς τους ίδιους δεν θα μας προστατεύσει».

Στο ίδιο μήνυμα η σύζυγος του Ναβάλνι ορκίστηκε να συνεχίσει το έργο του άντρα της:

«Σας καλώ να σταθείτε δίπλα μου», λέει. «Να μοιραστούμε όχι μόνο τη θλίψη και τον ατελείωτο πόνο που μας έχει τυλίξει και δεν μας εγκαταλείπει. Σας ζητώ επίσης να μοιραστείτε την οργή και το μίσος για όσους τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας. Σας μιλάω με τα λόγια του Αλεξέι, στα οποία πιστεύω αληθινά. Δεν είναι ντροπή να κάνουμε λίγα. “Είναι ντροπή να μην κάνεις τίποτα, να τους επιτρέπεις να σε τρομάζουν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ελεύθερη, ειρηνική και χαρούμενη Ρωσία”. Η υπέροχη Ρωσία του μέλλοντος που τόσο ονειρευόταν ο σύζυγός μου. Αυτό χρειαζόμαστε».

Αυτή είναι η χώρα στην οποία θέλω να ζήσω και για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αυτή είναι η χώρα που θέλω να χτίσω μαζί σας. Η χώρα που φαντάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι. Είναι ο μόνος τρόπος – κανένας άλλος – με τον οποίο η αδιανόητη θυσία που έκανε, δεν θα ήταν μάταιη».

Η σύζυγος του Ναβάλνι ορκίστηκε ότι θα κατονομάσει όλους όσοι εμπλέκονται στον θάνατο του άνδρα της και ότι θα αποκαλύψει γιατί τον δολοφόνησαν.

Κρεμλίνο: «Δεν υπάρχουν αποτελέσματα» της έρευνας για τον θάνατο του Ναβάλνι

Στη Μόσχα την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο του Ναβάλνι, αλλά «δεν υπάρχουν αποτελέσματα» ακόμη.

Ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι η έρευνα «διεξάγεται σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία».

Και προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν έναντι των κατηγοριών δυτικών ηγετών ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας ευθύνεται για τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

«Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο να κάνουν τέτοιες, ειλικρινά, απεχθείς δηλώσεις. Αυτές οι δηλώσεις, φυσικά, δεν μπορούν να βλάψουν τον αρχηγό του κράτους μας».

Κι όταν τον πίεσαν οι δημοσιογράφοι αναφορικά με την αντίδραση του Πούτιν στην είδηση του θανάτου του Ναβάλνι ο Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν έχω τίποτε να προσθέσω».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ναβάλνι είπε ότι οι Αρχές εμπόδισαν τη μητέρα και τον δικηγόρο του να δουν τη σορό του στο νεκροτομείο σήμερα το πρωί.

H χθεσινή δημοσίευση της γυναίκας του Ναβάλνι στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: «Σ’ αγαπώ»

Σχετικά άρθρα