Πώς από ζευγάρι για 12 χρόνια κατέληξαν να είναι κουμπάροι, μετά το χωρισμό τους; – Πότε του αποκάλυψε ότι της αρέσουν οι γυναίκες; – «Όταν παντρεύεσαι, δεσμεύεσαι να είσαι εκεί για τον άλλο» – «Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι» – Το μάθημα ζωής μέσα από τη συγκινητική τους ιστορία

Η Μαρίσα και ο Μάικ Μίτσελ γνωρίστηκαν στο τέλος του δημοτικού σχολείου κι από τότε έγιναν πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους.

Στο γυμνάσιο δέθηκαν επειδή ήταν και οι δύο «σπασίκλες». Έγιναν ζευγάρι και εκείνος ήταν το πρώτο φιλί της Μαρίσα.

Έφτασαν να παντρευτούν τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η Μαρίσα ήταν 27 και ο Μάικ 28 ετών. Ο γάμος τους κράτησε 12 χρόνια, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.

Ο Μαρίσα και ο Μάικ, το 2006, μερικές μέρες μετά τον αρραβώνα τους

Ο γάμος τελείωσε, τελικά όταν η κ. Μίτσελ, μετά από πολλή αναζήτηση με τον εαυτό της, κατάλαβε ότι η έλξη της είναι προς τις γυναίκες.

Σήμερα, η Μαρίσα είναι 44 ετών, καθηγήτρια γυμνασίου και ο Μάικ, 45 ετών, εργαζόμενος ως αστυνομικός και βοηθός σερίφη.

Τι είπε ο ένας για τον άλλο:

“Η Μαρίσα είναι το πιο έξυπνο άτομο που έχω γνωρίσει ποτέ και πολύ διαφορετική από τα περισσότερα κορίτσια”, είπε ο κ. Μίτσελ. “Ήταν περισσότερο σαν ένα από τα αγόρια”.

“Ο Μάικ ήταν χαρισματικός, παιχνιδιάρης, διασκεδαστικός και πολύ ψηλός από μικρός – πάνω από 1,80 μ.”, είπε η Μαρίσα.

Μετά το λύκειο έχασαν την επαφή τους και τον Μάιο του 2006 η Μαρίσα βρισκόταν στο Νιούμπουργκ, αφού είχε υπηρετήσει ως λοχαγός στον στρατό στα βόρεια της Νέας Υόρκης και στο Αφγανιστάν. Τον Νοέμβριο, λοιπόν που ξαναβρέθηκαν της έκανε πρόταση γάμου, αλλά 10 ημέρες αργότερα την κάλεσαν για υπηρεσία.

Γιατί παντρεύτηκαν;

“Όταν επανασυνδέθηκα με τον Mike, ένιωσα ότι ήταν γραφτό να είμαστε μαζί”, δήλωσε η κα Mitchell. “Τον αγαπούσα και ένιωθα άνετα μαζί του”.

Πώς ήταν οι πρώτες στιγμές;

Τον Απρίλιο του 2007, η Μαρίσα μετατέθηκε στο Ιράκ. Μιλούσαν αρκετές φορές την εβδομάδα και μάλιστα καυγάδιζαν στα τηλεφωνήματά τους. Όσο έλειπε η Μαρίσα, ο Μάικ αγόρασε ένα σπίτι. “Διαφωνούσαμε για ανόητα πράγματα”. “Νομίζω ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να πάρουμε συναισθηματική ικανοποίηση ο ένας από τον άλλον”. Η Μαρίσα έλειπε για 16 μήνες.

“Ήμουν απορροφημένη με αυτό που έκανα”, είπε η Μαρίσα. “Θα μπορούσα να ήμουν πιο συμπονετική- ο Μάικ είχε πραγματικά ανάγκη να νιώσει αγάπη εκείνη την περίοδο”.

Ήταν ευτυχισμένοι;

Μετά την επιστροφή της το 2008, τα πράγματα ήταν καλά για περίπου ένα χρόνο, αν και συχνά η ίδια απέφευγε την οικειότητα. “Γύρισα σπίτι και ήμουν διαφορετική”, είπε. Η κόρη τους γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2010. “Ήταν συναρπαστικό αλλά και συγκλονιστικό”, δήλωσε η κ. Mitchell. Ο Μάικ εργαζόταν τα βράδια κι αυτή μένοντας μόνη με το μωρό, ένιωθε κουρασμένη και ολομόναχη.

Τα πρώτα σημάδια του προβλήματος;

Είχαν διαφορετικές προσδοκίες ο ένας από τον άλλον. Εκείνος είχε πολλούς φίλους, ενώ εκείνη προτιμούσε πάντα να μένει στο σπίτι. Από τότε άρχισαν να δημιουργούνται περισσότερες διαφορές ανάμεσά τους. Εκείνη ήταν πολύ οργανωμένη, ενώ εκείνος ήταν περισσότερο τύπος που λειτουργούσε χαλαρά. Εκείνη αποταμίευε, ενώ εκείνος ξόδευε.

Δύο χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης τους, η Μαρίσα επέστρεψε στο κολέγιο και πήρε πιστοποίηση για να διδάξει. Πήρε επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην επιστήμη της βιβλιοθήκης το 2020.

Είπε πως άρχισε να αισθάνεται σαν να ήταν συγκάτοικοι που απλώς μεγάλωναν μαζί ένα παιδί.

Τι προσπάθησαν να κάνουν για να αλλάξουν τα πράγματα;

Το 2012, η Μαρίσα άρχισε να επισκέπτεται μόνη της έναν ψυχολόγο και είδαν αρκετές φορές μαζί έναν ψυχολόγο. Το 2015, το ζευγάρι δέθηκε κατά τη διάρκεια διακοπών στο Τενεσί και συμφώνησαν να επικεντρωθούν στο να γίνουν καλύτεροι γονείς και σύζυγοι.

Ο χωρισμός

Τον Μάιο του 2018, ερωτεύτηκε μια φίλη της. Αν και χωρίς ανταπόκριση, αυτό της έριξε την αυτοεκτίμηση. “Μεγάλωσα τη δεκαετία του 1980 και του 1990 στη νότια Ιντιάνα”, είπε. “Κανείς δεν μιλούσε για το ότι είναι γκέι”. “Πέρασα πολύ θλίψη”.

Τον Ιούλιο, μίλησε στον Μάικ για τη σεξουαλικότητά της. “Μου φάνηκε λογικό”, είπε εκείνος, “αλλά δεν άλλαξε τον τρόπο που ένιωθα γι’ αυτήν”. Της πρότεινε την επιλογή να παραμείνουν παντρεμένοι και να έχουν μια ανοιχτή σχέση, αλλά εκείνη δεν ήθελε να παγιδευτεί σε έναν γάμο που δεν ήταν ούτε γι’ αυτόν κατάλληλος. Και οι δύο συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να χωρίσουν όσο ήταν ακόμα φίλοι.

Ο Μάικ και η Μαρίσα το 2018, όταν η Μαρίσα κατάλαβε πως πλέον έλκεται από γυναίκες και αποφάσισαν να χωρίσουν, παραμένοντας πολύ καλοί φίλοι

Πώς αντέδρασε το παιδί τους;

Η κόρη τους ήταν τότε 8 ετών και έκλαιγε πολύ όταν της είπαν ότι χώρισαν. Της εξήγησαν ότι θα έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να είναι καλά. Συνέχισαν να περνούν οικογενειακά χρόνο μαζί, συμπεριλαμβανομένων κοινών δείπνων και διακοπών.

Αισθάνθηκαν στιγματισμένοι;

Η Μαρίσα προσφέρθηκε να κρατήσει τη σεξουαλικότητά της ιδιωτική, αλλά εκείνος της είπε ότι ήταν εντάξει μαζί του. “Δεν ήθελα ο Mike να ντραπεί, επειδή ήταν πάντα ευγενικός σε όλη τη διάρκεια”, είπε χαρακτηριστικά η Μαρίσα.

“Ποτέ δεν ήμουν από αυτούς που με ένοιαζε τι σκέφτονται οι άλλοι”, τόνισε ο Μάικ. “Γνωρίζω τη Μαρίσα τόσο καιρό και ήξερα ότι κάτι ήταν διαφορετικό πάνω της, οπότε αν ήταν ευχαριστημένη με όπως ήταν, δεν με ενοχλούσε”.

Πώς προχώρησαν τη ζωή τους;

Γρήγορα ο Μάικ μπήκε σε άλλη σχέση και ξαναπαντρεύτηκε το 2020, έχοντας την Μαρίσα ως “κουμπάρο” του. Αυτό προκάλεσε μερικά φρύδια στο Νιούμπουργκ, όπου εξακολουθούν να ζουν. “Αλλά κανείς δεν με ξέρει καλύτερα και περισσότερο από τη Μαρίσα”, είπε ο ίδιος. Ωστόσο, ο δεύτερος γάμος του έληξε πρόσφατα.

Το 2020, η Μαρίσα άρχισε να βγαίνει ραντεβού, παρόλο που δεν είχε εκδηλωθεί πλήρως και η εύρεση μιας queer κοινότητας ήταν “σχεδόν αδύνατη”. Το 2022, βέβαια, γνώρισε μια γυναίκα που εργάζεται μαζί με τον Μάικ και πλέον είναι αρραβωνιασμένες.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά;

Μαίκ: “Δεν μετανιώνω για τίποτα, είμαστε και οι δύο αρκετά ευτυχισμένοι και έχουμε μια υπέροχη 13χρονη κόρη”. “Αλλά θα έπρεπε να ήμουν περισσότερο παρών τα πρώτα χρόνια και μετά τη γέννηση της κόρης μου”.

Μαρίσα: “Οι στρέιτ γυναίκες διδάσκονται ότι οι σχέσεις τους είναι προορισμένες να μην είναι ικανοποιητικές, τόσο σεξουαλικά όσο και συναισθηματικά, πράγμα που δεν βοηθάει”. “Μακάρι να είχα ακούσει τις αμφιβολίες μου από νωρίς, αλλά επίσης δεν μετανιώνω για τη σχέση μας”.

Κοιτάζοντας πίσω, ποιες συμβουλές θα έδιναν στους άλλους;

“Το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος δεν αποτελεί προσωπική προσβολή”. “Η Μαρίσα δεν είναι γκέι εξαιτίας κάποιας δικής μου αποτυχίας”, είπε χαρακτηριστικά ο Μάικ.

Και πρόσθεσε: “Μεγάλωσα κατά των ομοφυλοφίλων και ανατράφηκα σε μια θρησκεία που δίδασκε ότι η ομοφυλοφιλία είναι υποβάθμιση της κοινωνίας. Τώρα ξέρω ότι αυτό είναι λάθος. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι”.

Πώς είναι η ζωή τους τώρα;

Μιλούν κάθε μέρα. Τα παιδιά τους είναι αχώριστα και η Μαρίσα είναι νονά του μικρού γιου του. “Ζω αυθεντικά και είμαι τόσο ευγνώμων που η οικογένειά μου έχει επαφές με τον πρώην σύζυγό μου, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου”, είπε η Μαρίσα.

“Όταν παντρεύεσαι, δεσμεύεσαι να είσαι εκεί για τον άλλο”. “Ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι πριν και είμαστε καλύτεροι φίλοι τώρα”.

Σχετικά άρθρα