Στους τρεις κορυφαίους του κόσμου ο Εμμανουήλ Καράλης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου – «Αφιερώνω το μετάλλιο στη μητέρα μου» – Η αποθέωση και η αγκαλιά με τον Μίλτο Τεντόγλου

Ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου. 

Φωτογραφία από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram

Στον τελικό του επί κοντώ, ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη με την πρώτη τα 5,85μ., βελτιώνοντας το εφετινό ρεκόρ του (5,72) και εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο. Ο 24χρονος μπήκε στον αγώνα στα 5,50μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, τα άφησε για τα 5,65μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερη του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75μ. Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντας τα για 5,95μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε. 

Φωτογραφία από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram
Φωτογραφία από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας τα 5,95μ. και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, ρίχνοντας τον Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ στη δεύτερη με 5,90μ. και στην τρίτη με την ίδια επίδοση τον Καραλή. O Σουηδός παγκόσμιος πρωταθλητής ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στα 6,05μ., μετά από τρεις άκυρες στα 6,24μ.

Η αγκαλιά με τον Μίλτο Τεντόγλου

Καραλής: «Αφιερώνω το μετάλλιο στη μητέρα μου»

Φωτογραφία από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram – Mε τη μαμά του

Ο Καραλής μίλησε για το πως ένιωσε μετά τις δύο πρώτες άκυρες προσπάθειές του και αναφέρθηκε στη μητέρα του, που πάντα στέκεται στο πλευρό του.

«Δεν ξέρω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα ως επιλαχών, δεν είχα βλέψεις, ήθελα μια προσωπική επίδοση, αλλά όποτε φοράω τη φανέλα της Εθνικής πάω καλά. Όλα πάνε καλά», είπε αρχικά.

«Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή και στον προπονητή μας που έχει καταφέρει αυτή την ομάδα να την κάνει μια οικογένεια. Όλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ενόψει του ανοικτού. Δεν έχω λόγια. Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, οπότε της αφιερώνω το μετάλλιο. Οπότε, όταν μια μητέρα πιστεύει στον γιο της, είναι μεγάλη υπόθεση», πρόσθεσε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Στην ερώτηση για το αν ακούστηκε η φωνή της μητέρας του κάποια στιγμή, απάντησε: «Ναι, το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό. Οπότε, με στήριζε με κάθε τι»

«Σήμερα είχα δυσκολίες τεχνικές με τους αγώνες και τη συνέπεια που έχω, μπορέσαμε να καταφέρουμε να ανεβούμε ψυχολογικά. Όταν είμαι χαρούμενος και χαίρομαι το αγώνισμα, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», είπε.

Σχετικά άρθρα