Η πολυσυζητημένη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου χαρακτηρίστηκε από τους σχολιαστές ως «ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε αργή κίνηση» – Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας “Scoop”

Ήρθε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ για την ταινία «Scoop», που επικεντρώνεται στην πολυσυζητημένη συνέντευξη που έδωσε τον Νοέμβριο του 2019 ο πρίγκιπας Άντριου στην Έμιλι Μέιτλις και στην εκπομπή Newsnight του BBC και μίλησε για τη σχέση του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν, καθώς και για τις καταγγελίες της Βιρτζίνια Τζιούφρι προς το πρόσωπό του.

πρίγκιπας Άντριου

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του McAlister Scoops και καταγράφει τις «διαπραγματεύσεις υψηλού κινδύνου με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

Το τρέιλερ, λοιπόν, για την επερχόμενη ταινία “Scoop” δείχνει τον Ρούφους Σιούελ, στο ρόλο του δούκα, να κάθεται μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του Τζίλιαν Άντερσον, η οποία υποδύεται τη δημοσιογράφο Έμιλι Μέιτλις.

Επίσης, στην ταινία, η Μπίλι Πάιπερ υποδύεται την Σαμ Μακάλιστερ και η Κίλεϊ Χόους υποδύεται την πρώην προσωπική γραμματέα του πρίγκιπα, Amanda Thirsk. Ο Κόνορ Σουίντελς, πρωταγωνιστής του “Sex Education”, υποδύεται ένα μέλος του Τύπου.

Το “Scoop” θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 5 Απριλίου.

Δείτε το τρέιλερ:

Στην πραγματική ζωή, ο πρίγκιπας Άντριου δέχθηκε έντονη κριτική για τη φιλία του με τον παιδόφιλο χρηματοδότη Τζέφρι Επστάιν.

Ωστόσο, η συνέντευξη ονομάστηκε «αυτοκινητιστικό δυστύχημα», με τους σχολιαστές να αμφισβητούν τις απαντήσεις του δούκα και να καταδικάζουν τον αντιπαθητικό τόνο και την έλλειψη μετάνοιας.

Μετά τη συνέντευξη, ο δούκας αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, λέγοντας ότι το σκάνδαλο είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη βασιλική οικογένεια.

Αργότερα συμφώνησε σε οικονομικό διακανονισμό με το θύμα του Epstein, τη Virginia Giuffre, η οποία τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση σε αστική υπόθεση στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος πάντα απέρριπτε σθεναρά τους ισχυρισμούς περί αδικημάτων, δεν αποδέχθηκε καμία ευθύνη.

Σε μία σκηνή της ταινίας, μάλιστα, η Πάιπερ ξεφυσάει και αποκαλεί τον πρίγκιπα Άντριου: «Randy Andy» (ένας βρετανικός όρος με αρνητική χροιά που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τον Πρίγκιπα Άντριου, υπονοώντας έντονη σεξουαλική επιθυμία και ασύδοτη συμπεριφορά). Μετά από μια εξαιρετικά άβολη σιωπή, ο πρίγκιπας απαντά σαρκαστικά: «Με σεβασμό;».

Τι είπε η Τζίλιαν Άντερσον για το ρόλο που κλήθηκε να υποδυθεί

Η Άντερσον είπε ότι ήταν «τρομακτικό» να υποδυθεί την πρώην δημοσιογράφο του BBC Newsnight, Έμιλι Μέιτλις, σε ένα δράμα του Netflix για τη συνέντευξή της με τον πρίγκιπα Andrew το 2019.

Φοβήθηκε τόσο πολύ που αρχικά απέρριψε τον ρόλο της συνεντευξιάστριας στη νέα ταινία Scoop.

«Ήταν πολύ τρομακτικό να παίξω την Έμιλι Μέιτλις, επειδή ζει ακόμα, επειδή είναι τόσο τρομερή, επειδή ο κόσμος την ξέρει τόσο καλά», είπε.

Αλλά τελικά αποφάσισε να απορρίψει τις αμφιβολίες της και να αποδεχτεί τον ρόλο.

«Σκέφτηκα ότι μάλλον πρέπει να το κάνω, γιατί το φοβάμαι τόσο πολύ».

«Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε αργή κίνηση», είπαν οι σχολιαστές

Το trailer ξεκινά με την Πάιπερ να ανακοινώνει: «Μια ώρα τηλεόρασης μπορεί να αλλάξει τα πάντα», πριν περάσει σε πλάνα με την Άντερσον να παρουσιάζει τις ειδήσεις και τους τίτλους για τη φιλία του Πρίγκιπα Άντριου με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Με το BBC να βρίσκεται υπό πίεση να εξασφαλίσει συνέντευξη με το μέλος της βασιλικής οικογένειας, η η Πάιπερ φαίνεται να χρησιμοποιεί τη γοητεία της στην ιδιαιτέρα του Πρίγκιπα Άντριου, που την υποδύεται όπως είπαμε η Κίλεϊ Χόους.

Ενώ η Χόους προειδοποιεί ότι υπάρχει «κόκκινη γραμμή» όσον αφορά την εξασφάλιση της συνέντευξης, η σκηνή κόβεται τη στιγμή που η Άντερσον είναι στριμωγμένη στα πίσω καθίσματα ενός αυτοκινήτου καθοδόν προς τη συνάντηση με τον πρίγκιπα, καθώς λέει ειρωνικά: «Ποτέ δεν με έχουν περάσει κρυφά σε παλάτι μέχρι τώρα».

Στη συνέχεια, η ομάδα του BBC έχει την πρώτη της συνάντηση με τον πρίγκιπα και ακολουθεί εκείνη την άβολη στιχομυθία μεταξύ της Πάιπερ και του πρίγκιπα πριν τον πιέσει ακόμη περισσότερο, λέγοντας: «Δεν μπορείς να μείνεις σιωπηλός».

Η πίεση μεταφέρεται πλέον στην Πάιπερ και την Άντερσον, ώστε να διασφαλίσουν ότι όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με την Esme Wren, τη συντάκτρια του Newsnight (που την υποδύεται η Romola Garai) να προειδοποιεί: «Μην κάνετε λάθος, αν δεν πετύχουμε το σωστό ύφος, η ιστορία δεν θα είναι για αυτόν. Θα είναι για εμάς».

Στη συνέχεια, η σκηνή κόβεται στην Άντερσον να κάθεται με τον πρίγκιπα σε ένα σκηνικό που η ίδια παρομοιάζει με «γουέστερν», ενώ εκείνος απομακρύνεται λέγοντας: «Νόμιζα ότι όλα πήγαν πολύ καλά».

Το trailer τελειώνει με τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης να επικεντρώνονται στη συνέντευξη-βόμβα και τον πρίγκιπα να βρίσκεται υπό πίεση, καθώς τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό του.

Σχετικά άρθρα