Μπαμπάς με Πάρκινσον εκπλήρωσε το όνειρό του να χορέψει με την κόρη του στο γάμο της – Έκαναν ένα μήνα εξάσκηση στην κουζίνα του σπιτιού – «Ο μπαμπάς μου ήταν τα πάντα για μένα, ήταν εκεί με την άνευ όρων αγάπη του»

Ένας αποφασισμένος μπαμπάς με νόσο του Πάρκινσον έκανε το κάτι παραπάνω για να βεβαιωθεί ότι δεν θα χάσει μια από τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής.

Ο 72χρονος Bobby Orr, ο οποίος πάσχει επίσης από σπονδυλική στένωση, δούλεψε υπερωρίες με έναν φυσικοθεραπευτή για να μπορέσει να συνοδεύσει την κόρη του στην εκκλησία – και να πάρει σειρά μαζί της στην πίστα του γάμου της.

Η κόρη του Orr, η 38χρονη Holly Marrocco, είπε ότι ο πατέρας της έχει βιώσει την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον στα 10 χρόνια από τη διάγνωσή του, αλλά συνεχίζει να παλεύει ενάντια στη νευροεκφυλιστική διαταραχή, κάνοντας μαθήματα πυγμαχίας και γυμναστική κάθε πρωί. Παρά τους αγώνες με τον πόνο και την ισορροπία, ο Orr «δεν αφήνει ποτέ την ασθένειά του να τον καταβάλει», λέει, περιγράφοντας τον πατέρα της ως «θηρίο» με «πολλή δύναμη και θέληση».

Αφού η Marrocco αρραβωνιάστηκε τον Ιούνιο του 2022, πλησίασε τον Orr για να χορέψει ένα χορό πατέρα-κόρης στο γάμο της. «Ήταν δεκτικός στην ιδέα και έτοιμος για την πρόκληση, γνωρίζοντας ότι θα ήταν κάτι για το οποίο έπρεπε να προετοιμαστεί», θυμάται.

Προετοιμάστηκε – και μετά από λίγο. Η οικογένεια απευθύνθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Fox και εκείνοι συνέδεσαν τον Orr με τη φυσικοθεραπεύτρια Moira Vayda, η οποία, όπως λέει η Marrocco, δούλεψε «ακούραστα» με τον πατέρα της για την ισορροπία, το βάδισμα και τον συντονισμό του. «Αυτό έγινε για να τον βοηθήσει στην καθημερινότητά του, αλλά και για να με συνοδεύσει στον διάδρομο και να χορέψουμε μαζί», εξηγεί η Marrocco.

Ο πατέρας και η κόρη πέρασαν περίπου ένα μήνα κάνοντας εξάσκηση στο χορό τους στην κουζίνα ενόψει του γάμου τον Οκτώβριο του 2023. «Η μητέρα μου και η Moira κοιτούσαν με δάκρυα στα μάτια», θυμάται ο Marrocco.

Τη μεγάλη μέρα, το ζευγάρι ανέβηκε στην πίστα, ενώ έπαιζε η μπαλάντα “Because You Loved Me”, της Céline Dion. «Είχα αυτό το τραγούδι στο μυαλό μου για να χορέψουμε με τον πατέρα μου για πολύ καιρό, επειδή οι στίχοι είναι όλα όσα σκεφτόμουν για τον πατέρα μου σε όλη μου τη ζωή», λέει η Marrocco. «Ο μπαμπάς μου ήταν τα πάντα για μένα, ήταν εκεί με την άνευ όρων αγάπη του, για να με ενθαρρύνει, να με στηρίζει και να με προστατεύει».

Η Marrocco λέει ότι ήταν «πλήρως απορροφημένη» στη συναισθηματική στιγμή του ιδιαίτερου χορού τους

«Θυμάμαι να σκέφτομαι πόσο σίγουρος και περήφανος ήταν που χόρευε μαζί μου. Έκλαιγα λίγο, αλλά η στιγμή έκανε επίσης την καρδιά μου τόσο ευτυχισμένη που μπόρεσα να μοιραστώ μαζί του μια τόσο αξέχαστη στιγμή», λέει. «Χορέψαμε άψογα με εκείνον να με στριφογυρίζει και μάλιστα του έδωσα μερικές περιστροφές. Του έβγαλα τους στίχους και γελάσαμε με το πόσο απαίσιο είναι το τραγούδι μου, παρόλο που στο μυαλό μου ακούγομαι ακριβώς σαν τη Céline».

O συγκινητικός χορός πατέρα-κόρης στο TikTok

Το βίντεο συνόδευε η εξής λεζάντα: «Ο ασθενής μας Bobby έχει νόσο του Πάρκινσον και σπονδυλική στένωση, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να απολαύσει μια πολύ ξεχωριστή στιγμή με την κόρη του τη μεγάλη της μέρα!», από τον λογαριασμό fox rehab:

@foxrehab Our patient Bobby has Parkinson’s disease and spinal stenosis, but he didn’t let that stop him from enjoying a very special moment with his daughter on her big day! 💍 He worked very hard with Moira Vayda PT, MS on strategies to avoid and get through freezing episodes as well as turning and gait mechanics. He was able to walk his daughter down the aisle beautifully and as you can see, he crushed the father daughter dance! Voira’s daughter and her friends also made him a “think big” friendship bracelet to remind him to use the LSVT BIG principles! 🧡💪 #physicaltherapy #physicaltherapist #lsvtbig #parkinsonsdisease #spinalstenosis #weddingday #fatherdaughterdance #weddingdance ♬ original sound – FOX Rehabilitation

Η Marrocco λέει ότι συγκλονίστηκε από την συγκινητική ανταπόκριση στην ανάρτηση.

«Τα σχόλια ήταν τόσο γλυκά – εντελώς άγνωστοι έλεγαν πόσο απίστευτο και ξεχωριστό ήταν και πόσο το βίντεο έκανε την καρδιά τους να λιώσει. Ακόμα πηγαίνω στην ανάρτηση για να διαβάσω όλα τα σχόλια και να δω το βίντεο σε επανάληψη», λέει.

Εμπνευσμένη από την εμπειρία του πατέρα της με τη νόσο Πάρκινσον, η Marrocco άρχισε να εργάζεται εθελοντικά και αργότερα πιστοποιήθηκε ως προπονήτρια στο Rock Steady Boxing Boston, το οποίο προσφέρει προπόνηση γυμναστικής χωρίς επαφή, εμπνευσμένη από την πυγμαχία, για άτομα με Πάρκινσον. Ο πατέρας της είναι μέλος του συλλόγου.

«Η προπόνηση της τάξης μου επέτρεψε να επιστρέψω στην κοινότητα του Πάρκινσον και να βοηθήσω τους ανθρώπους», λέει.

Κοιτάζοντας πίσω στο γάμο της, η Marrocco λέει ότι αισθάνεται απίστευτα ευγνώμων που και οι δύο γονείς της την συνόδευσαν στον διάδρομο. «Το να τους έχω και τους δύο στο πλευρό μου ήταν πραγματικά τέλειο», λέει. «Ήταν μια όμορφη στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα».

Σχετικά άρθρα