«Αυτό το “αχ” που έβγαλε όταν πέθαινε θα με στοιχειώνει σε όλη μου τη ζωή» – «Κανένα άλλο λευκό φέρετρο» – Τα συγκινητικά λόγια της μητέρας της αδικοχαμένης 28χρονης Κυριακής που δολοφονήθηκε – «Γιατί μου άδειασε την αγκαλιά μου;» – Το μήνυμα που έστειλε σε όλες τις κακοποιημένες γυναίκες – «Μιλήστε, είμαστε δυνατές»

Η μητέρα της αδικοχαμένης Κυριακής που δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, ξέσπασε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για τη δολοφονία της κόρης της.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη στην κόρη της, την οποία αποχαιρέτησε χθες για τελευταία φορά, ντυμένη νύφη σε ένα λευκό φέρετρο. Θέλησε, επίσης, να στείλει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που κακοποιούνται ή έχουν κακοποιηθεί από τους συντρόφους τους.

Τα λόγια της:

«Γιατί οι άνδρες μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, κι όταν εμείς λέμε “όχι” να βρισκόμαστε ή βιασμένες ή χτυπημένες ή σκοτωμένες;», αναρωτήθηκε, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η μητέρα της Κυριακής. «Πόσες γυναίκες δικαιώθηκαν, πόσοι δολοφόνοι, βιαστές συνελήφθησαν, πόσοι μείνανε μέσα στη φυλακή και τα ισόβια ήταν όντως ισόβια;» συνέχισε.

Στη συνέχεια η μητέρα της 28χρονης ξέσπασε, λέγοντας ότι δεν μπορεί οι γυναίκες να ζητάνε τα αυτονόητα από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

«Έχω ένα παιδάκι 14 ετών, έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπορώ να το στεναχωρώ και κάνω κουράγιο. Βλέπει στο Ίντερνετ, βλέπει εμένα, βλέπει φωτογραφίες της αδελφής του στο σπίτι και με ρωτάει για αυτήν».

«Δεν μπορώ να πιστέψω τι της έκανε! Γιατί μου άδειασε την αγκαλιά μου;»

«Αυτό το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει το κορίτσι μου στα μάτια και να το σκοτώσει. Το έκανε ύπουλα, το μαχαίρωσε πισώπλατα. Η ζωή μου όλη ήταν τα παιδιά μου. Δεν είναι αυτός άνδρας, είναι άνανδρος», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Το μήνυμά της προς όλες τις κακοποιημένες γυναίκες:

Η μητέρα της Κυριακής, με τη σειρά της, έστειλε μήνυμα προς όλες τις γυναίκες:

«Προσπαθήστε, μιλήστε, είμαστε δυνατές. Καμία άλλη γυναίκα νεκρή με αυτόν τον τρόπο, κανένα άλλο λευκό φέρετρο. Μη ζητάτε τα αυτονόητα. Είναι δικαίωμά σας, είμαστε ίσοι. Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνει το χέρι και να σκοτώνει. Πρέπει να αλλάξει αυτό το πράγμα που γίνεται με τις γυναίκες».

«Η κόρη μου δεν έλεγε ποτέ “όχι”. Δεν μπορώ να πιστέψω τι της έκανε. Γιατί μου άδειασε την αγκαλιά μου; Γιατί του είπε “όχι” και ήθελε να φύγει από κοντά του; Αυτό το “αχ” που έβγαλε όταν πέθαινε θα με στοιχειώνει σε όλη μου τη ζωή», συνέχισε και ύστερα αναφέρθηκε στις αστυνομικούς από τις οποίες ζήτησε βοήθεια η κόρη της.

«Βγάλε το σακάκι σου για ένα λεπτό, μην είσαι αστυνομικός εκείνη τη ώρα»

«Αυτή η αστυνομικός που είδε την κόρη μου φοβήθηκε μην παραβιάσει κάποιο πρωτόκολλο. Βγάλε το σακάκι σου για ένα λεπτό, μην είσαι αστυνομικός εκείνη την ώρα. Σου ζήτησε βοήθεια, γίνε άνθρωπος για ένα λεπτό, δεν θα πάθαινες τίποτα, μίλησέ της, δείξε ενδιαφέρον, καθησύχασέ την», κατέληξε η μητέρα της 28χρονης, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ακούστε τι ακριβώς είπε η μητέρα της Κυριακής:

Σχετικά άρθρα