Γενετική: Έρχονται γεννήσεις παιδιών από... 3 γονείς; thumbnail
Eίναι ο Μίτο, η νεογέννητη μαϊμού με τα γονίδια από τρεις γονείς. Η πρώτη φορά που οι γενετιστές εφαρμόζουν αυτήν την τεχνική σε θηλαστικό. Η συγκεκριμένη μέθοδος θεωρείται ότι μειώνει σε σημαντικό βαθμό την πιθναότητα εμφάνισης ασθενειών αλλά οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ όπου και εφαρμόστηκε έχουν ήδη ξεκινήσει. Το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και στο ανθρώπινο είδος έχει ήδη εξοργίσει πολλους θέτωντας μεγάλα ηθικά ζητήματα.

Γενετική: Έρχονται γεννήσεις παιδιών από… 3 γονείς;Eίναι ο Μίτο, η νεογέννητη μαϊμού με τα γονίδια από τρεις γονείς.


009.1ST.27.jpg


Η πρώτη φορά που οι γενετιστές εφαρμόζουν αυτήν την τεχνική σε θηλαστικό. Η συγκεκριμένη μέθοδος θεωρείται ότι μειώνει σε σημαντικό βαθμό την πιθναότητα εμφάνισης ασθενειών αλλά οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ όπου και εφαρμόστηκε έχουν ήδη ξεκινήσει.


Revolutionary: Twins Mito and Tracker are two of the monkeys who were born using an IVF technique that creates babies with three biological parents. They were named after a dye called Mitotracker used in the procedure


Το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και στο ανθρώπινο είδος έχει ήδη εξοργίσει πολλους θέτωντας μεγάλα ηθικά ζητήματα. 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X